Nya trendiga resmål att hålla ögat på 2021

Nya trendiga resmål att hålla ögat på 2021

Även om pandemin förändrat reseindustrin avsevärt och förmodligen permanent, dras många fortfarande till äventyr och sol. Saker och ting börjar dessutom se bättre ut. 2021 verkar bli året då den sociala isoleringen kan lättas på till viss del, vilket innebär att man återigen kan börja tänka på intressanta resmål.

Turistindustrin kommer med största sannolikhet vara annorlunda. Traditionell turism som vi känner till det är på väg ut och kommer ersättas av mer permanent levande på platsen man reser till. Resande kanske skaffar temporärt arbete, vilket har många positiva effekter, bland annat en mer intim relation med lokalbefolkningen. På ett sätt kan man vara lite nostalgiskt ledsen att turism som vi känt till det fram tills nu är död. Men att istället få en mer genuin upplevelse utan all ytlig turistrelaterad tomhet behöver ju inte vara någonting negativt.

På tal om trender, så har ju distansarbete blivit någonting som talar för ytterligare förändringar av turistindustrin. Människor arbetar allt mer decentraliserat, många har börjat ta en mer aktiv roll i sin privatekonomi och att investera i kryptovaluta och aktier har blivit någonting som stärker mångas ekonomi när de befinner sig på resande fot. Kolla med ditt arbete och se om inte du också kan resa samtidigt som du arbetar!

Rumänien

Östeuropa är överlag ganska förbisett när det kommer till turism. Detta beror antagligen på bristen på solsken och den felaktiga uppfattningen om att det på något sätt skulle vara farligt. Rumänien är en av de vackraste platserna på jorden, inte bara när det kommer till natur, utan även beträffande städerna. Här hittar du bland annat Draculas slott, medeltida städer som bevarats genom århundraden och otroligt vackra bergiga landskap beklädda med djupa skogar.

Nepal

Om du har lust att faktiskt åka till ett ställe som behöver fler besökare, är Nepal ett utmärkt alternativ trotts frekventa jordbävningar. Förra året hade Nepal en kampanj som uppmuntrade besökare att resa dit, och turistindustrin är fortfarande i behov av fler resande under 2021. Förra årets kampanj fokuserade på hållbara äventyr och lokala upplevelser som festivaler och specialevent. Nepal lever på sin turism, vilket tyvärr innebär att det inte gått jättebra för dem under pandemin. Och bortsett från allt detta har landet såklart också otroligt vackra sevärdheter – annars hade det ju inte varit en sådan populär turisthubb!

Egypten

Nu när det har gått mer än ett årtionde sen den arabiska våren i mellanöstern och Nordafrika, har tidigare svåråtkomna platser blivit turistvänliga igen. Egypten är av självklara skäl en av de trendigaste resmålen 2021. Landet har djup historik och vackra monument som ger en ovanligt extravagant bild av hur världen såg ut förr i tiden. Pyramiderna i Giza är ju ett självklart exempel, men även den berömda sfinxen och Tutankhamons grav. Kairo har också äntligen öppnat sitt egyptiska museum, vilket alla forntida Egyptenälskare kommer flockas till. Det finns såklart mycket att se även för lekmannen med ett begynnande intresse för egyptologi.

Egypten har såklart också mycket vacker natur med stor variation. Man kanske mestadels tänker på öken när man hör Nordafrika, men det stämmer faktiskt inte. Här hittar du mycket grönt såväl som mer bergig ökenterräng.