Japan: Hotellet som styrs av robotar
Hotell

Hotellet som styrs av robotar

High-tech anläggningar med flashiga tillbehör i hotellrummen i all ära, men de har ingenting på detta hotell i Japan. Det styrs nämligen nästa helt av robotar.

Text: Sofia Sundström

Hotellet heter Henn Na och är den första hotellkedjan i världen vars personal är robotar istället för den vanliga mänskliga sorten, skriver Omni. Hotellkedjan finns idag i Tokyo, Osaka, Kyoto och Sasebo.

En vistelse på ett av hotellkedjans anläggningar är definitivt en speciell upplevelse. I hotellreceptionen möts man av tre receptionsrobotar och all turistinformation ges av conciergeroboten som talar flera språk. Din mat och tillhörande drink serveras av servitörrobotar och städrobotar håller hotellet snyggt och rent. Man använder inte heller något så omodernt som en nyckel, här skannas istället gästernas ansikte för att komma in på sitt hotellrum.

Totalt är det 186 robotar på Henn Na men enligt Wall Street Journal var det tidigare 243 stycken, då man hade en personlig assistent på hotellrummet. Dessa fick dock sluta då de inte kunde svara på de frågor som gästerna ställde tillräckligt bra.

Publicerad: 2019-04-11