Stort, stilrent och smakrikt. Med Fezile Ozalgan som kökschef öppnade kock Hus Vedat i december 2019 sin tredje restaurang, och lovorden har inte låtit vänta på sig. På Barboun handlar allt om matlagning som härstammar från det gamla Levantens kuster: en kombination av cypriotisk, turkisk, libanesisk, syriansk och israelisk kokkonster, framför allt förberedd över öppen eld. Tänk tilltugg, småtallrikar, stora tallrikar och sidorätter lagade på så vis att de går att hugga in på gemensamt. Vilket vi gör; vi delar på svärtad aubergine, aprikos- och honungsgrillad saganaki, vindolmar fyllda med bulgur, vitlöksyoghurt och syrade körsbär, chilimarinerad rotselleri samt en tahinifondant med sesam- och hasselnötsglass. Allt är dock så ”finger-lickin’ good” att det inte hade varit svårt att äta upp på egen hand. Tips: para maten med de libanesiska och brittiska rödvinerna. Det första aromatiskt och kryddigt, det andra uppfriskande, lätt och producerat av Londons första urbana vineri. Vägg i vägg med öppen planlösning ligger industri-chica hotellet Hart om du blir så mätt och belåten att du föredrar stupa i säng på plats.