MINIGUIDE

Sex sätt att ta sig till Arlanda

Apr 07, 2017

Att ta sig ut till flygplatsen ger en alltid lite huvudbry. Vilket färdmedel ska man egentligen välja? Vi listar några olika alternativ. 

Taxi
Smidigast. Många taxibolag erbjuder fastpris ut till flygplatsen men det gäller bara ETT stopp. Vill man att taxin ska hämta upp på flera destinationer sticker priset gärna iväg. Bekvämligheten ska dock inte underskattas. 

Priser varierar mellan taxibolagen. Taxi Stockholm är ett tryggt bolag att åka med som erbjuder fastpris från stan för 520 kronor. Tel: 08-15 00 00 

Arlanda Express
För den som har bråttom och ska resa när risken för rusningstrafik är stor är Arlanda Express tveklöst det bästa alternativet. På 20 minuter tar Arlanda Express dig till rätt terminal och du slipper bekymra dig för köer i trafiken. Du måste dock ta dig till Centralstationen vilket i sig kan ta tid (och i sig medföra att du fastnar i trafiken). Resan kostar 280 kronor (enkelväg). 

Det ska också nämnas att Arlanda Express inte trafikeras hela natten. (Kolla tidtabell här)

Flygbussarna
Har du tid och är på en budget – då är flygbussen ett bra alternativ. Bussen trafikerar tre linjer till Arlanda: Brommaplan-Arlanda, Liljeholmen-Arlanda och Cityterminalen-Arlanda. Stopp görs längs med vägen. Kontrollera därför innan vilken station som är närmast. Biljett från 99 kronor (enkelväg) om du köper online. 
flygbussarna.se

Kollektivtrafiken ut
Du kan faktiskt ta dig hela vägen ut till Arlanda med SL-kortet. Men du måste först ta dig med pendeltåg till Märsta. Därifrån tar du sedan buss 589 eller 583 som stannar vid samtliga terminaler. Resan från Märsta station till Arlanda tar cirka en kvart.  Du kan också ta pendeltågen mot Uppsala som stannar på Arlanda, men då måste du betala en tilläggsavgift på 75 kronor (har du inte SL-kort måste du köpa en enkel biljett för 125 kronor). Resan tar 37 minuter från Stockholm Central.
sl.se

Egen bil
Långtidsparkering kostar från 580 kronor per vecka (för varje vecka extra tillkommer ytterligare 380 kronor). Kan således bli dyrare än att ta taxi om du ska vara borta länge. 

 

Mer från RES

Foto: Fabió Alves.

Handplockade tips

7 favoriter bland Europas ölhak

Från en Londonpub med 295 år på nacken och Berlins äldsta ”biergarten” till ett kroatiskt hantverksbryggeri. Det här är sju hak runtom i Europa som RES-redaktionen gärna dricker öl på.

Foto: Redaktion93 / Shutterstock.

Topplista

Topp 20: Bäst ölstäder i Europa

Vad definierar en bra ölstad? Bland annat utbud, kvalitet, pris och hur mycket det snackas om det på sociala medier. Det här är 20 europeiska städer som är särskilt kul för öldrickare.

Tre nycklar har Four Seasons George V i Paris fått. Foto: Pressbild.

Nyhet

Michelinguiden delar ut sina första nycklar till hotell

I 124 år har Guide Michelin rekommenderat restauranger åt matintresserade resenärer. Nu har de gett sig in i hotellens värld – som får nycklar i stället för stjärnor. Först ut är guidens hemland Frankrike.

Rado Restoran. Foto: Rado Restoran Facebook.

Handplockade tips

Vårweekend: 5 krogar du inte får missa i Tallinn

I fjol listade Michelinguiden i Estland 34 krogar. Inklusive landets första tvåstjärna, i Tallinn. Innan årets regn faller i maj passar vi på att lista fem matupplevelser i den estniska huvudstaden som inte bör missas – från finkrogar och ramenhak till marknadshallar med gatumat.

Bertmans. Foto: Bertmans Facebook.

Handplockade tips

Vårweekend: 5 favoriter i Rotterdam

De senaste tio åren har nederländska Rotterdam gått från bortglömd industristad till lockande weekenddestination med gott om kul upplevelser. RES listar fem favoriter just nu, häng med!