New York, USA: Redaktionens favoriter i New York

Redaktionens favoriter i New York

Hotell i New York

Besöka ett travmuseum, bara vara på en biergarten eller jazza runt i Harlem? Det här är vad vi på redaktionen gör när vi besöker New York - och inte tycker att du heller ska missa. 


Foto: Ellen Jurell

Ellen Jurell, marknadschef:

– jazzar runt i Harlem
En otroligt charmig och lagom ruff jazzklubb i Harlem där man känner sig som hemma direkt. Där en kurvig ”big mama” kramar om en med ett ofantligt brett leende och serverar tokbillig soul food på uteserveringen med kulörta lyktor. Där 80-åriga tanter och gubbar dansar improvisationsdans med enorm känsla framför jazzbandet. Lite tudelat delar jag med mig av denna pärla - så genuin att den ska delas varsamt. Men själen i klubben är att alla är välkomna, oavsett ålder, hudfärg, koll på jazz eller inte, och därför ska den upptäckas.
www.yelp.se/biz_photos/american-legion-post-398-new-york
 


Foto: www.harnessmuseum.com

David Grudd, redaktör

– besöker ett travmuseum
Hippa barer och trendiga restauranger i all ära. Nästa gång jag åker till New York beger jag mig genast därifrån. Någon timme norr om Manhattans hets och larm ligger den lilla staden Goshen och det är inte vilken liten stad som helst. Där ligger nämligen The Harness Racing Museum & Hall of Fame, travmuseernas travmuseum (de är dock inte särskilt många till antalet, ska sägas). Mängder av unika bilder och föremål utlovas, däribland en modell av självaste Hambletonian, alla travhästars urfader. Det ni.
240 Main Street
Goshen, New York 10924

www.harnessmuseum.com
 


Foto: Istock

Linda Larsson, webbredaktör

– turistar runt på konstmuseer
Turistigt som sjutton men MOMA i New York är fortfarande ett måste om du är intresserad av modern konst. Jag är generellt inget stort fan av att gå på museum, jag gillar mest att sitta och dricka kaffe på ett fik och spana in alla människor som passerar förbi men konstmuseer är undantaget. På MOMA strosar jag runt i timmar och drömmer mig bort.
11 W 53rd Street
www.moma.org
 


Foto:Istock

Kajsa Beausang, chefredaktör

– bara är på en Biergarten
På sommaren gillar jag Biergarten vid hotellet The Standard, under uppgången till the Highline i Meatpacking District. Här finns en mysig uteservering med långbord, ölstop stora som i Bayern och någon slags uniform i folkdräktsromantisk, modern tappning på serveringspersonalen. Ett skönt stopp en solig eftermiddag. Jag som inte ens gillar öl. Men jag gillar att vara där.
848 Washington at 13th street
www.standardhotels.com/new-york/features/biergarten

Publicerad: 2016-05-26