Dublin, Irland: Höstweekend i Dublin – här är 5 mysiga guldkorn du inte får missa
Handplockade tips

Höstweekend i Dublin – här är 5 mysiga guldkorn du inte får missa

Irlands huvudstad Dublin har en hög mysfaktor – framförallt under hösten. Staden har till och med blivit framröstad till den mysigaste huvudstaden i Europa av brittiska BBC. Dublin är också en nöjesstad att räkna med, fullproppad av pubar, kultur och ett aktivt musikliv. En perfekt weekendstad att resa till med kompisgänget helt enkelt. Här är fem av våra guldkorn i den irländska huvudstaden. 

Lediga rum & priser i Dublin

The Dean 

Lediga rum & priser

Hitta hit

Prisbelönt boutiquehotell i den bullriga delen av Harcourt Street. Inget för den som söker en knäpptyst upplevelse med andra ord, däremot idealiskt för den som letar efter Dublins hippaste boende. 51 stilsäkra rum och högst upp ligger populära Sophie's, restaurangen med en av stans bästa utsikter. Dubbelrum från cirka 1 000 kronor natten.

The Woollen Mills

Hitta hit

Norr om Liffey, vid Ha'penny Bridge, ligger The Woolen Mills som sedan öppningen för några år sedan blivit en av Dublins mest uppskattade restauranger. På goda grunder. Brunchen är fantastisk, lunchen likaså, men allra bäst är att kika ut över floden över en flerrättersmiddag lagad på några av de bästa råvaror som den gröna ön kan uppbringa.

John Kavanagh

Hitta hit

Dovt ljus, mörk träpanel och ingen musik i högtalarna. Så här ska en pub vara. "Gravediggers" drivs fortfarande av samma familj som grundande stället 1833. Passa på att bekanta dig med det beroendeframkallande pubspelet rings. 

George's Street Arcade

Hitta hit

Klassisk inomhusmarknad i Dublin som har varit öppen sedan 1882. Vill du ta med dig en liten bit av Dublin hem är det i den här delen av staden du hittar de flesta souvenirerna och hantverken. Men det finns också chanser att göra rejäla fynd i någon av second hand-butikerna.

The Celt

Hitta hit

På The Celt kan du ha en irländsk afton utan att behöva barhoppa. Starta kvällen i restaurangdelen, ett stort rum med högt i tak där det nästan känns som att du sitter i en ladugård. Fast med mer krimskrams, takkronor och uppstoppade djur. Avsluta sedan kvällen i baren där det spelas irländsk folkmusik sju dagar i veckan.

Läs ytterligare 28 handplockade tips till Dublin HÄR.

Publicerad: 2022-11-11