Norge: Norges bästa Glamping – 6 spännande tips
Tips

Norges bästa Glamping – 6 spännande tips

Som en korsning mellan camping och hotell – så kan man kanske bäst beskriva glamping. Ordet betyder glamorös camping och innebär att man bekvämt kan ta sig ut i naturen när som helst på året. I Norge finns det många spännande alternativ att välja mellan. Här är sex tips RES gillar just nu. 

1. Kupol med utsikt – Arctic Dome
Semestern blir garanterat en oförglömlig upplevelse om man bor i en kupol. Dessa lätta men robusta konstruktioner ger maximal komfort oavsett årstid och väder. Hos Arctic Dome Fjords i Bergen kommer man nära fjorden och kan njuta av dess skådespel i alla väder. Hos Arctic Dome i Narvik erbjuds utsikt över fjäll, fjord – och förhoppningsvis också norrsken.

Aktuella priser

2. Bo i jurta – Canvas Telemark
Traditionellt används jurtan av nomader i centrala Asien, men den har nu spridit sig till alla hörn av världen. En glamping-jurta har vanligtvis alla moderna bekvämligheter, ibland även med ett privat badrum. Hos Canvas Telemark njuter besökaren av lyxigt boende i jurta, utomhusbadkar, natur och god mat.

3. Sväva i luften – Canvas Hove
Få människor kan påstå att de har tillbringat en natt hängandes i luften mellan träden. Men det är just det man gör hos Canvas Hove. Här utforskar besökaren naturen på dagen och svävar två meter upp i luften på natten. Man kan även välja att bo i glamping-tält på marknivå.

4. Utsikt från glas-igloo – Lyngen North
Att blicka upp på stjärnorna långt bort från stadens ljus är en minnesvärd upplevelse. Att blicka upp på stjärnorna i en privat glas-igloo med 180-graders fönster från golv till tak är oslagbart. Särskilt när man kan göra det från en mysig säng. Det kan besökaren göra hos Lyngen North.

5. Bo i lavvo – Sámi Safari Camp
Idag kan Norge-turisten få en glimt av det traditionella samiska sättet att leva, genom att övernatta i en lavvo. Hos Sámi Safari Camp i Tysfjord, högt upp i norra Norge, kopplar besökaren av med mindfulness och naturupplevelser. Här bor man avlägset, utan ström men med mycket charm. Hos Crystal Lavvo Aurora Overnight, också i Nordnorge, kan man räkna med en lyxig upplevelse under norrskenet.

6. Ishotell
På ett ishotell får turisten den ultimata vinter-upplevelsen. Här sover besökaren i varmt bäddade sängar, mitt bland snö och is. På Snöhotellet i Kirkenes är det -4 grader men oväntat bekvämt i ett av hotellets tjugo isiga rum. Även Sorrisniva Igloo Hotell erbjuder kristallvitt boende. Det är världens nordligaste ishotell, vackert beläget vid Altaälven.

Publicerad: 2019-12-16