Berlin, Tyskland: Hett i Berlin: Grossherz
Korrens tips

Hett i Berlin: Grossherz

Var ska man bo, äta och dricka i coola Berlin? RES Berlin-korre Filip Sandström Beijer ger dig de senaste trenderna och vad som är hett i storstaden just nu. Veckans tips är den nya restaurangen Grossherz.

Frukost, lunch och middag. Den nya restaurangen Grossherz på Metzer Strasse 22, i utkanten av pittoreska Prenzlauer Berg satsar helhjärtat från starten med generösa öppettider och särskilda menyer för varje måltid. Maten är en bladning av traditionellt tysk, med vanliga inslag av lokala råvaror i form av fisk, fågel och grönt.

Restaurangen har fått gott rykte under det första halvåret, även om man oturligt nog öppnade precis i samband med en renovering av fasaden i huset man precis flyttade in på. Uteserveringen är inte stor, men en lite molnigare eller regnigare dag kan vi rekommendera att sitta inne i den mysiga, robusta och levande ljus-belysta miljön.

Menyn är rimligt prissatt och en klassisk wienerschnitzel serveras för 14 euro medans pastarätten med rökt aubergine, ricotta och tomater går för halva priset.

Lediga rum & priser i Berlin

Läs den stora reseguiden till Berlin här.

Publicerad: 2019-06-13