De tre bästa budgethotellen i Stockholm
Af Chapman är en budgetklassiker i Stockholm. Alla har bott här någon gång.

De tre bästa budgethotellen i Stockholm

Här bor du för en ringa peng i vår vackra huvudstad.

RES tips bygger på våra egna erfarenheter och preferenser. Vår reseguide är INTE på en datagenererad algoritm och miljontals anonyma betyg utan på vad vi älskar och vill göra själva. Här är är handplockade hoitelltips till Stockholm sommaren 2020. Vill du uppleva det alla andra gör kan du sluta läsa nu. Annars välkommen till vår vår värld. Detta är Stockholm i våra hjärtan.

1. Generator Hostel

Är din högsta önskan att smidigt upptäcka Stockholm och ha en central bas i city är Generator det självklara budgetvalet. Hotellet ligger inte på den mest charmiga gatan, men det är nära till allt du vill se och uppleva. Du går hit smidigt från centralstationen på under tio minuter och finner väl på plats en välkomnande och kreativt modernt designad lounge och allmänna utrymmen. Här hänger folk från hela världen. Sovsalarna med våningssängar är avskalade och moderna. Där finns delat boende med rum om sex bäddar som mest, enkel och dubbelrum i olika prisklasser med eget badrum och även familjerum för fyra personer.  Kontinentalfrukosten kostar dock extra men här finns andra typiska hotellfaciliteter inkluderade så som wifi och 24timmars reception och notera att sängkläder är inkluderat. Uppskattat är att de har ett eget café, restaurang och loungebar där man kan serveras nordiska cocktails innan eller efter man utforskar staden. Cykeluthyrning, check!

Lediga rum & priser

2. STF af Chapman & Skeppsholmen Vandrarhem

En äkta budget-klassiker. Här har alla bott när de hade ebb i kassan. Läget är suveränt mitt i stan, men ändå på en skärgårdsö. Du passerar Sveriges Nationalmuseum längst strömkajen på Norrmalm och går över en liten bro till en liten interstadsoas som heter Skeppsholmen. Här på blott 20 hektar ryms Moderna museet, Arkitektur- och designcentrum och Östasiatiska museet samt utställningshallen Bergrummet. Dessutom finns här Stockholms nog mest namnkunniga vandrarhem upplåtet till Svenska Turistföreningen(STF). Förtöjt vid södra kajen ligger HMS af Chapman, en tremastad fullriggare byggd i stål.  Sedan 1949 har hon varit ett aktivt vandrarhem likväl som känt landmärke. Af Chapman har 136 gästbäddar och gemensamma duschrum. Man kan välja att bo i delat boende upp till sex personer, män och kvinnor blandat eller med färre ner till helt privat om man så föredrar för ett par hundralappar extra.  Fler rum finns intill kajen i en fin 1800-talsbyggnad. De mer bekväma väljer huset på land men vill man trots allt bo på skeppet och är långväxt får man vara beredd på att ducka en del väl under däck. Lakan och handduk ingår. På land serveras även frukostbuffé till extrakostnad och där finns tillgång till självhushåll. Detta annorlunda budgetboende har förutom faciliteter så som tvättmöjligheter, 24h reception och bar, Stockholms kanske lyxigaste läge för pengen man betalar. Det med tanke på dess centrala men lugna läge och utsikten över vattnet mot Kungliga slottet.

Sök lediga rum och priser 

3. Skanstulls Hostel

En trappa ner hittar du detta enkla hostel som varit i gång i minst femton år. Stockholm hipster mecka är Södermalm. En logisk följd av den mängd innekrogar, kaféer och restauranger som huserar här. Skanstull Hostel är beläget på Ringvägen cirka 150 meter ifrån den ofta stökiga stationen Skanstull med tunnelbana och busskommunikation. Skanstull Hostel erbjuder en lugn oas med allt emellan bädd i sovsal för tolv personer ner till enkel och dubbelrum för mer bekvämlighet. Många rum har fönster mot gatan, men inte alla, Skanstull Hostel är invärtes fint, fräscht och framför allt mysigt inrett, inklusive rena duschrum och modernt allmänt kök som alla gäster kan nyttja. Sängkläder och handduk är dock inte inkluderat utan finns tillgängligt för en liten extraavgift. Värt att poängtera är även att det kan vara lyhört här inne, i alla fall om du sover i sovsalarna. Men lugnt, boendet räknas inte som ett ”partyhostel”. Räkna istället med ett väniligt bemötande av personal och nära till allt vad Södermalm har att erbjud den som främst satsar på upplevelser men ändå för en mindre peng vill ha ett komfortabelt boende.  

SÖK LEDIGA RUM

Och här hittar du hela vår reseguide till Stockholm. 135 handplockade tips.

 

 

 

Publicerad: 2020-06-24