Oslo, Norge: 5 nyöppnade hotellpärlor i grannlandet Norge
Amerikalinjen
HOTELL

5 nyöppnade hotellpärlor i grannlandet Norge

Vårt kära grannland Norge är en perfekt destination för en härlig weekend i sommar. Det finns en rad nyöppnade hotell att välja på, vad sägs om världens högsta byggnad helt i trä, exklusiva boutique-hotell eller boende med tillhörande Michelinrestaurang?

Text: Elin Fellman

Britannia, Trondheim

Nya Britania i Trondheim är ett femstjärnigt hotell som har erbjudits medlemskap i The Leading Hotels of the World, en exklusiv medlemsklubb bestående av några av världens bästa hotell. För att nå dit har man också genomfört renoveringar för över hundra miljoner dollar, en renovering som tog drygt tre år. Det pampiga hotellet, som öppnade 1870, slog upp dörrarna på nytt i februari i år. Ett dubbelrum här kostar från cirka 2500 kronor per natt. 

Britannia.no

The Hub, Oslo

Nya Clarion Hotel The Hub erbjuder 810 moderna rum med innovativa lösningar för teknik och det senaste inom high-tech. The Hub ligger centralt i Oslo, endast två minuter från centralstationen och flera av rumme  har en panoramautsikt över staden och en privat balkong eller terrass. Ett dubbelrum kostar från cirka 2100 kronor per natt. 

Lediga rum & priser

The Hub

Amerikalinjen, Oslo

Det nyöppnade boutique-hotellet Amerikalinjen slog upp dörrarna i mars och här samsas det gamla och nya Oslo i en byggnad från 1919. Hotellet ligger mitt på Jernbanetorget och har en grönskande innergård som är som en grön oas mitt i storstaden. Njut gärna av en cocktail på hotellets klubb, som är inspirerad av New Yorks jazzscen. Ett dubbelrum kostar från cirka 2600 kronor per natt. 

Lediga rum & priser

Amerikalinjen

Mjøstårnet (Wood Hotel), Brumunddal

Mjøstårnet i Brumunddal är världens högsta byggnad i trä. Här finns utöver ett hotell även lägenheter, restauranger och kontorslokaler. Wood Hotell som det heter erbjuder 72 rum och en svit med en makalös utsikt. 

Lediga rum & priser

Mjöstornet

Eilert Smith Hotel, Stavanger

Boutiquehotellet Eilert Smith Hotel är en av årets lyxigaste hotellöppningar. I den gemytliga staden Stavanger erbjuder hotellet 11 individuellt inredda rum med en fantastisk utsikt mot havet. I samma byggnad ligger också gourmetrestaurangen RE-NAA som har en stjärna i Guide Michelin. Fokus ligger på lokala råvaror och rätterna är inspirerade av Rogalands natur. Ett dubbelrum här kostar från cirka 3500 kronor per natt. 

Lediga rum & priser

www.eilertsmith.no

Publicerad: 2019-06-17