Miami, USA: Bäst i världen: Henrik Lundqvist
Intervju

Bäst i världen: Henrik Lundqvist

På Manhattan kallas han kort och gott för ”The King” – och visst kärleken är besvarad. Henrik Lundqvist gjorde i fjol sin tionde säsong i hockeylaget Rangers och det är en underdrift att påstå att han har tagit New York till sitt hjärta. När RES träffar världens bäste målvakt för att be honom att dela med sig av sina tips på resefronten står förstås ”The Big Apple” i centrum. Varsågod, här är Henrik Lundqvists bästa…

Text: David Grudd

STAD:

– Inte så förvånande kanske, men jag måste ju svara New York på den frågan. New York har precis allt som jag söker hos en stor stad och jag trivs fantastiskt bra. Stort utbud av shopping, restauranger, nöjen och många olika kulturer som möts. West Village är en personlig favorit på grund av den intima och mysiga känslan. Där kan man verkligen strosa omkring länge och sedan slå sig ned på något av hörnkaféerna eller restaurangerna.

RESTAURANG:

– Hill Stone är egentligen en restaurangkedja och på det viset är det inget speciellt, men maten är jäkligt god. När jag är sugen på kött är det oftast dit jag går för att äta barbeque pork ribs. De har ett ställe på Upper East Side där de förutom den goda maten även har livejazz och det är en riktigt skön känsla där inne.

153 East 53rd Street
hillstone.com

SHOPPING:

– Det går inte att komma ifrån att jag gillar varuhuset Barneys, de har allt. Det är helt perfekt att gå dit under en regnig dag, gå runt bland alla våningar och verkligen stanna inne riktigt länge. Sedan gillar jag klädbutiken Reiss riktigt mycket. De har massor av schyssta saker.

660 Madison Avenue

barneyswarehouse.com
Bleecker Street reiss.com

RESMÅL:

– Om jag ska lämna New York för en stund åker jag helst till solen. Jag älskar verkligen solen och värmen, det blir väl så när man är i en ishall så mycket, att man gillar kontrasten. Jag har ett ställe i Miami, men jag har inte varit där så mycket de senaste fyra, fem åren. Dessutom är Karibien en favorit, jag gifte mig på Brittiska Jungfruöarna och det var verkligen ett kanonställe. När det gäller Sverige är det förstås Göteborg som gäller för mig. Jag spelade ju där väldigt länge och det blir som att jag återvänder hem när jag kommer dit på somrarna.

BORTARESA:

– Jag får svara lite samma sak där. Det är resorna ned till värmen när vi möter Florida eller Tampa som jag gillar mest. Det blir ett skönt avbrott när man möter dem i december och får komma ned till solen. Annars gillar jag att åka till Chicago och Los Angeles, två sköna städer, medan Edmonton i Kanada inte tillhör de roligaste. Det är en av de längsta resorna och inget jättevackert ställe, direkt. En ganska grå stad där det oftast är mörkt och kallt.

SÄTT ATT FÖRDRIVA TIDEN PÅ FLYGET:

– Som NHL-spelare blir det många flygtimmar, men för oss som spelar mest på östkusten är det ändå inte så farligt. Vi har ganska korta resor för det mesta, i alla fall om man jämför med lagen som spelar i väst. På planet brukar jag titta på serier ihop med min lagkamrat, Dominic Moore. Vi plockar in lite mat och sedan plöjer vi några avsnitt. Man är ju bortskämd på det viset, vi reser alltid väldigt bra och bekvämt.

PRYL I RESVÄSKAN:

– Jag gillar valmöjligheter och packar alltid fort och den kombinationen gör att jag oftast tar med mig för mycket. Slipsar är något som jag alltid får med mig fler av än jag behöver, det blir alltid alldeles för många (slipsar), men hellre det än för få.

FAKTA:

AKTUELL MED: Ett nytt försök att erövra Stanley Cup-bucklan med sitt New York Rangers. Förra våren föll laget i finalen mot Los Angeles Kings, räcker det hela vägen den här säsongen? Dessutom är Henrik aktuell med en kollektion underkläder tillsammans med klädmärket Bread & Boxers.

Publicerad: 2015-03-06