SYDAFRIKA

Bonde sökes nu

Apr 17, 2012

Sugen på nya intryck i sommar? Unna dig en ’haycation’ istället för weekendtripar och chartersemestrar. Den agrara revolutionen inom mode och inredning har tagit steget över till resebranschen, och den fuktiga myllan har letat sig in i allt från hotellobbys till trendiga restauranger.

Babylonstoren utanför Kapstaden är en av de många bondgårdar som arrangerar tidigare nämnda ’haycations’. Ta på dig stråhatten, flytta in i ladan, mjölka kossan och betala lite drygt 3 800 kronor per natt för strapatsen.

Babylonstoren är en välbevarade werf – gård – med delar som varit med sedan 1690. I det H-formade huset finns vinkällare, hönshus, stall och verkstad, och runt omkring ligger vin, frukt- och grönsaksodlingar. Var med i den dagliga ruljansen på farmen, och ta till frukost, lunch och middag del av dess skatter i restaurangen Babel.

Babylonstoren
Strax söder om orten Paarl utanför Kapstaden
+27-21-863 38 52
Lediga rum & priser

 

Mer från RES

Kivotos Hotel & Villas på Mykonos. Foto: Pressbild.

Handplockade tips

Bildspecial: 7 av världens vackraste hotellpooler

Att utnämna de vackraste hotellpoolerna i världen är ett omöjligt uppdrag. Att inspireras av vad som finns där ute gör vi däremot nära nog dagligen. När solen och värmen nu står för dörren börjar vi på allvar drömma om alla kommande bad. Det här är RES-redaktionens sju poolfavoriter just nu.

Foto: Unsplash.

Intervju

Intervjun: Det här får du inte missa i Japan

För två veckor sedan öppnade Japans nationella turistorganisation, JNTO, sitt första kontor i Norden – i Stockholm. RES passade på att fråga direktören Kana Wakabayashi om hennes bästa tips i hemlandet.

Artikel

Poängnyheter: Därför finns SAS Eurobonus

För alla som flyger finns mängder av lojalitetsprogram på marknaden. Som i sin tur är allianser mellan olika flygbolag och erbjuder olika typer av nivåer och förmåner. Vi bad plattformen Chatflights poängexpert Jonas El Said förklara mer – och vi börjar med SAS Eurobonus.