INTERVJU

Bäst i världen Markus Aujalay

May 24, 2012

Kocken Markus Aujalay föddes 1971 i Uppsala. Han bor med fru och tre barn i Stockholm. 2004 belönades han med utmärkelsen Årets kock, och i dag driver han både restaurang Winterviken i Stockholm och Fjällpuben i Åre. Han är aktuell som en i juryn i TV4:s  Här bjuder han på sina favoritställen i världen.

... storstad

New York – den storstaden har allt!

Hotell i New York

... strand

Stranden på Gili Trawangan mellan Bali och Lombok i Indonesien. Den är smal och man har nära till fantastiskt klart vatten med den bästa snorklingen någonsin bara två meter från strandkanten.

... ö 

Manhattan.

... kafé

Le Pain Quotidien – bageri- och kafékedjan. Någon borde verkligen öppna en i Stockholm.

... hotell

Taj Mahal Palace i Mumbai – svulstig lyx när den är som allra bäst.

Taj Mahal Palace

... restaurang

Går ju inte att svara på! Det finns så många. Men jag återkommer alltid till favoriten L’Atelier de Joël Robuchon i Paris. Enkelt och gott!

... nattklubb

Jag gillar inte nattklubbar …

... bar

Utomhusbaren på Asia de Cuba i Los Angeles – precis som på film. 

... park

Hyde Park i London, helt klart för stämningens skull.

... butik

Matvarukedjan Whole Foods. Varför finns inte den heller i Stockholm?

... flygbolag

Jag väljer British Airways för att de är stabila med hög och jämn kvalitet.

... pryl på resan

Resorb, vätskeersättaren som återställer salt- och vätskebalansen.

Mer från RES

Foto: Press.

Resereportage

Svenska fjällen: Vintermagi i Funäsfjällen

Skälen till varför det var just i Funäsfjällen som den svenska alpturismen föddes är flera – och de känns än. Följ med RES till Sveriges mesta vintersaga i Härjedalen där anrika fjällhotell blandas med världens största längdskidsområde och utmärkta hotell.