TÄVLING

Här är vinnarna i fototävlingen

Sep 10, 2015

Innan sommaren utlyste vi en fototävling där vi sökte era bästa bilder på temat "Möten". Vi fick in mängder av fina bidrag och ur denna uppsjö har vi korat en rad lyckliga vinnare.

Som ni kanske har listat ut vid det här laget är det bilden ovan som har kammat hem förstapriset. Bidraget heter "Sälträff i solen" och kvinnan bakom verket är Sofia Sandström i Stockholm.

Vi gratulerar henne till äran och inte minst en systemkamera från Nikon. Juryns motivering lyder som följer:
"Tala om njutning. Eller är det kanske nirvana vi får beskåda? Sälarna som möts ser ut att vara de två lyckligaste varelserna på jorden i just detta ögonblick. Det är Disneysött, men inte tillrättalagt. Vi blir alldeles varma av sälbildens kärlek".

Andrapriset, en undervattenskamera, också den från Nikon, tillfaller Helena Bergström från Järfälla. I potten låg även tolv helårsprenumerationer på RES och vi gratulerar följande personer till dessa:

Alexander Hall, Växjö

Carina Tidlund, Tranås

Robert Jivegård, Lund

Karin Thorell, Överkalix

Charlotte Borneklint, Bolmsjö

Gisela Ritzén, Göteborg

Frida Karlsson, Järfälla

Eva-Lisa Jonsson, Uppsala

Anna Konopka, Domsjö

Birgitta Anhage, Hönö,

Malin Nordström, Varberg

Laila Gustafsson, Olofstorp

Grattis till er - och stort tack till alla som var med och tävlade.

Här kan du beskåda samtliga bidrag i tävlingen.

Mer från RES

Foto: Unsplash.

Handplockade tips

8 sommarmåsten i Neapel

Neapel är en oslipad diamant. Stor, rörig, ganska ruffig och med bitvis vansinnig trafik. Men också vacker, spännande och full av otroliga kulinariska upplevelser. RES listar var vi i sommar helst äter, dricker och sover i Kampaniens huvudstad.

LeVel33 i Singapore. Foto: LeVeL33 Craft-Brewery Restaurant & Lounge Facebook.

Handplockade tips

10 takbarer att möta sommaren på

Från världens högst belägna urbana mikrobryggeri till 450 kvadratmeter utomhusterrass på 27:e våningen. Ett av de bästa sätten att bekanta sig med en stad på, är på en takbar. Häng med till tio höjdare.

Hillcrest Farmers Market i San Diego. Foto: Pressbild.

Handplockade tips

Matlust: 8 av världens bästa matmarknader

Torghandel har varit en del av europeiska, asiatiska och afrikanska kulturer i århundraden. Från historiska klassiker i Budapest till moderna ”gastroupplevelsekoncept” i Madrid, detta är åtta fantastiska matmarknader du inte får missa ute i världen.

Zazpi STM i konstmuseet Museo San Telmo. Foto: Zazpi STM Facebook.

Handplockade tips

5 skäl att boka bord i San Sebastián

Europas mathuvudstad brukar den kallas, San Sebastián. Inte så konstigt, den baskiska maten är världsberömd – och vällagad. Det här är fem platser där du borde boka bord nästa gång du är på besök i den spanska kuststaden.

Riad El Fenn. Foto: Kasia Gatkowska.

Handplockade tips

Sov på riad – 5 favoriter i Marrakech

Med snirklande gränder, tusenårig torghandel och chica designbutiker fascinerar Marrakech som få andra platser. Ännu bättre blir det om du också övernattar på en riad. Det här är RES:s fem favoriter just nu.