London, Storbritannien: Höstens 10 hetaste weekendstäder
Lista

Höstens 10 hetaste weekendstäder

I fjol etta och tvåa, men nu har London och Barcelona halkat ned varsitt steg på listan över höstens mest populära weekendresmål. I år är det en ny stad som triumferar.

Berlin är svenskarnas favoritresmål nu i höst. Med en bokningsökning på hela 84 procent jämfört med förra hösten toppar den tyska huvudstaden listan över våra mest populära weekendstäder. Det visar färsk statistik från resebyrån Ticket.

– Att Berlin har blivit en riktig svenskmagnet är inte konstigt. säger Karin Starkman Ahlstedt, PR- och kommunikationsansvarig på Ticket Privatresor. Staden, där det är full  fart dygnet runt, har något för alla. Här kan resenärerna njuta av allt från historia och kultur, mysiga kaféer och restauranger, klubbliv och shopping.  Dessutom är det riktigt prisvärt för svenskar att semestra i Berlin.

Förra årets lista toppades av London före Barcelona, men nu har dessa tappat en placering vardera. En riktig uppstickare är Prag som stoltserar med en ökad efterfrågan på 42 procent.

– Prag och Berlin är höstens stora bubblare. Båda är prisvärda städer med hög mysfaktor och mycket upplevelser för pengarna, säger Karin Starkman Ahlstedt.

Topplista – höstens mest bokade weekendstäder
(fjolårets placering inom parentes)

1. Berlin (4)
2. London (1)
3. Barcelona (2)
4. Paris (3)
5. Prag (8)
6. Rom (6)
7. Amsterdam (ny)
8. Istanbul (5)
9. Madrid (7)
10. Lissabon (10)

Klicka på städerna för att se hotell 

Källa: Ticket, bokningar t o m 3 september, avresa 1 september-30 november, upp till 5 dagars resa.

Här hittar du allt du inte får missa i den hetaste weekendstaden Berlin

 

Publicerad: 2015-09-16