BLOGGTÄVLING

"Nyplockad sparris med Rieslingvin är svårslaget"

May 20, 2015

Första paret ut i vår tyska bloggtävling var Pelle och Veronica Hästesko. På fembarnsföräldrarnas lott stod en resa genom matens och vinets Rhendalen. Nu är de hemma i skånska Höllviken igen och sammanfattar sin vistelse i Tyskland.

En kulinarisk tripp genom vackra Rhendalen. Det stod på agendan när vårt första tävlingspar gav sig ut för att blogga i Tyskland. Fembarnsföräldrarna Pelle och Veronica Hästeskos resa har ni kunnat följa på deras blogg Passion for Wine & Dine och när paret nu återvänt hem till Höllviken i Skåne passade vi på att höra efter hur de har haft det.
– Vår resa till Tyskland var väldigt lyckad från flera olika perspektiv. Vi fick uppleva ett område i Tyskland som är helt fantastiskt, där människor är enormt gästvänliga och där miljön är helt outstanding. Att se den vackra Rhendalen med floden och dess sluttningar var enastående, med slott som poppade upp höger och vänster. Sedan fick vi naturligtvis njuta av den goda maten och drycken. Nyplockad sparris med Rieslingvin är svårslaget. Det kändes som om man verkligen fick det bästa av det bästa.

Vad var resans höjdpunkt?
– Resans höjdpunkt måste vi säga var hotell Lindenwirt i Rüdesheim. Först och främst är Rüdesheim en mycket vacker stad, i en vacker dal där alla vi mötte var otroligt trevliga. På hotell Lindenwirt fick vi äran att lära känna ägarinnan – Marlene Breuer. Hon var enormt trevlig och tillmötesgående, och det var imponerande hur mycket tid hon ägnade oss. Detta trots att hon drev hotell, flera restauranger, bageri, kafé, samt vinodling. Personligheten från Marlene Breuer reflekterade också personalen. Alla som arbetade där hade ett stort leende på läpparna och var personliga ,men samtidigt väldigt professionella. Vi fick uppleva väldigt god mat och dryck, festlig stämmning, samt en generell stämning som är svår att hitta någon annanstans. Vi kan varmt rekommendera alla att avlägga ett besök på hotell Lindenwirt i Rüdesheim.

Hur tycker ni att det gick att blogga?
– Det gick väldigt bra, och framför allt var det väldigt roligt. Vi tycker att vi lyckades väldigt bra – med en blanding av humor, inlevelse och värdefull information. Kortfattat kan vi säga ”Vielen Dank für Alles”.

För Pelle och Veronica följer nu en spänd väntan tills vinnarna i bloggtävlingen utses. De har fyra andra par att tävla emot, bland annat Gisela och Emma som gav sig ut på en designresa förra veckan.

Mer om bloggtävlingen hittar du på kampanjsidan.

Mer från RES

Foto: Unsplash.

Handplockade tips

8 sommarmåsten i Neapel

Neapel är en oslipad diamant. Stor, rörig, ganska ruffig och med bitvis vansinnig trafik. Men också vacker, spännande och full av otroliga kulinariska upplevelser. RES listar var vi i sommar helst äter, dricker och sover i Kampaniens huvudstad.

LeVel33 i Singapore. Foto: LeVeL33 Craft-Brewery Restaurant & Lounge Facebook.

Handplockade tips

10 takbarer att möta sommaren på

Från världens högst belägna urbana mikrobryggeri till 450 kvadratmeter utomhusterrass på 27:e våningen. Ett av de bästa sätten att bekanta sig med en stad på, är på en takbar. Häng med till tio höjdare.

Hillcrest Farmers Market i San Diego. Foto: Pressbild.

Handplockade tips

Matlust: 8 av världens bästa matmarknader

Torghandel har varit en del av europeiska, asiatiska och afrikanska kulturer i århundraden. Från historiska klassiker i Budapest till moderna ”gastroupplevelsekoncept” i Madrid, detta är åtta fantastiska matmarknader du inte får missa ute i världen.

Zazpi STM i konstmuseet Museo San Telmo. Foto: Zazpi STM Facebook.

Handplockade tips

5 skäl att boka bord i San Sebastián

Europas mathuvudstad brukar den kallas, San Sebastián. Inte så konstigt, den baskiska maten är världsberömd – och vällagad. Det här är fem platser där du borde boka bord nästa gång du är på besök i den spanska kuststaden.