Tyskland: "Oerhört inspirerande för konstnärsskapet"
Tyskland

"Oerhört inspirerande för konstnärsskapet"

Andra duon ut i vår tyska bloggtävling var göteborgarna Emma och Gisela. Deras uppdrag var att blogga om hantverk och design i Lübbenau, Quedlinburg och Wolfsburg. Nu är tjejerna hemma igen och vi passade på att höra hur de har haft det.

En resa i kulturens Tyskland stod på schemat för vår andra bloggduo Emma och Gisela. På deras blogg har vi bland annat kunnat läsa om en båttur i Lübbenau och fantastiska hantverk i staden Quedlinburg. Nu är Emma och Gisela hemma igen och sammanfattar sin resa så här:

– Tysklandsresan var både intensiv och händelserik. Ingen av oss kände till platserna vi var på sedan innan, så det kändes extra spännande att få upptäcka dessa kulturrika städer. Vi fick lära oss så himla mycket om tysk historia, om konst och kultur och design. Det känns som en stor förmån att få ha tagit del av ett Tyskland som man vanligtvis inte ser eller läser om. Kort sagt kan man säga att det var en väldigt lyckad resa, och även om vi behövde helgen efteråt för att vila ut efter det fullspäckade schemat så skulle vi inte tveka till att göra om en liknande resa.

Vad var resans höjdpunkt?

– Resan hade två riktiga höjdpunkter. Den första var båtturen i Lübbenau då vi båda älskar naturen. Grönskan och de stilla flodlederna gjorde intryck på oss. Det var så tyst och lugnt och man kunde verkligen slappna av där man gled fram på vattnet. Den andra höjdpunkten var staden Quedlinburg och alla kreativa människor där. Överallt fanns små fina ateljéer och stämningen var så inbjudande och välkomnande. Sedan är ju staden i sig så otroligt vacker och unik med alla korsvirkeshus och kullerstensgator. Emma säger också att resan i sig har varit otroligt inspirerande för hennes eget konstnärskap. Hon hann kanske inte skissa ned allt hon ville, men att se och träffa så många eldsjälar har lämnat henne med mycket positiv energi.

Hur tycker ni att det gick att blogga?

– Det har gått jättebra att blogga. Vi har varit ett superbra team och kunnat fördela arbetet mellan oss. När Gisela redigerade bilder kunde Emma skriva, och när Emma skissade och målade så kunde Gisela skriva. Det blev många sena nätter för att hinna med att berätta om allt vi var med om, och ibland var det lite krångel med internetuppkopplingen. Vi hann inte skriva om allt under tiden vi var borta. Ibland kan man behöva reflektera lite i lugn och ro över vissa händelser innan man delar med sig av dem. Därför uppdaterar vi fortfarande bloggen med våra äventyr. Vi har ganska många inlägg som är halvfärdiga och som kommer postas inom den närmaste framtiden. Vi uppmanar alla att fortsätta följa oss.

Emma och Giselas blogg TYSK DESIGN hittar du här!

 

 

Publicerad: 2015-05-29