Schweiz: Puder i Davos
© Christian Egelmair

Puder i Davos

Uppför berget med järnväg eller linbana, nedförlängs med orörda sluttningar i pudersnö och tillbaka till byn med tåg eller buss. Det är fördelen med Davos Klosters, lättillgängligheten.

Orörda backar med glittrande pudersnö är varje skidåkares dröm. Pischa är ett av de största områdena i Schweiz med säkrade gulmarkerade opreparerade pister där man bekymmerslöst njuter djupsnö. Motsvarigheten på båda sidor av Jakobshorn leder ner i Dischma- och Sertigdalarna.

Gulmarkerade pister finns även i Madrisa. Det finns såklart andra möjligheter utanför de gula pisterna men där krävs erfarenhet, bra utrustning och gärna en bergsguide.

Off-pist och toppturer

Schatzalp / Strela-regionen är en favorit för toppturer. Vid bra väder nås flera toppar lätt från Strela-passet där de soliga sluttningarna faller försiktigt ner mot Landwasserdalen. De södra dalarna öppnar vägen mot den mer utmanande toppturen vid Flüela Wisshorn, Schwarzhorn och Piz Grialetsch.
På våren är flerdagstoppturer möjliga i området mot Engadin när Kesch och Grialetsch SAC hytterna är öppna, de klassiska rutternamot Piz Kesch är också möjliga. Alpina upplevelser kräver förberedelse, bra utrustning och med tanke på lavinrisken rekommenderar vi en bergsguide.

I Sherlock Holmes fotspår

Sir Arthur Conan Doyle, författare till Sherlock Holmes gick från Davos till Arosa redan 1894 och förr då Arosas hockeylag spelade i Davos tog sig fansen över på skidor. Turen börjar vid Weissfluh och Arosa nås via Langwies, Tschiertschen via Hörnli eller Weisshorn. Returen går via «Hüenerchöpf» till Parpan, Churwalden och Lenzerheide, där postbussen till Davos väntar.

© Hard Rock Davos

Hard Rock Hotel

Efter en heldag i bergen rekommenderar vi en välförtjänt drink på det trendiga Hard Rock Hotel i centrum av Davos. Hotellet kombinerar den ikoniska Hard Rock-upplevelsen med de schweiziska Alperna vilket skapar en atmosfär som ingen annan kan och passar såväl en weekend med vänner, en incentive eller en bröllopsfest. Det nya Rock Spa är 1,000 m2, har sex behandlingsrum, en pool och Body Rock Fitness Center.

För mer information:

www.davos.ch

www.MySwitzerland.com