Samla lån med refinansiering för att undvika inkasso 

Samla lån med refinansiering för att undvika inkasso 

I den här guiden kan du läsa mer om refinansiering och hur du samlar lån för att undvika inkasso.

Höga kostnader

Man kan genom att låna pengar slå till direkt om man ser ett bra erbjudande istället för att under lång tid spara ihop till det man vill ha. Det kan ibland också vara en nödvändighet, till exempel om kylskåpet går sönder veckan innan löning och man är tvungen att laga eller ersätta det.

Men om du inte betalar tillbaka blir resultatet inkasso och ekonomisk huvudvärk. I ett sådant fall bör du överväga att samla in alla skulder med refinansiering.

Nackdelen med smålån utan säkerhet är kostnaderna. Snabblån, kreditkortsskulder eller sms-lån har ofta mycket hög ränta och även om varje enskild skuld inte är så stor kan den sammanlagda kostnaden, om man har flera, bli ganska kännbar. 

Dessutom måste du betala en hög avgift om et lån skickas till inkasso.

Då kan det vara bättre att samla ihop alla smålån till ett stort genom vad som kallas refinansiering. På så vis kan ofta få ner räntan och därmed månadskostnaden, rejält. Denna metod gör det också lättare att undvika inkasso.

Smålån, så kallade snabblån och framför allt sms-lån har ofta enormt hög ränta och man kan spara mycket på att istället ta ett större privatlån som man använder till att betala tillbaka alla de små lånen med. Klicka här för att läsa mer om refinansiering: https://www.refinansiere.net

Med ett privatlån så kan du se till att få en lägre räntebild än vad det är på snabblån och eventuella kreditkortsskulder och genom att placera dina mindre lån i ett enda privatlån kan du spara mycket pengar på sikt och framförallt varje månad. Att undvika inkasso är en extra fördel.

Sänk dina månatliga kostnader

Det finns flera olika vägar till refinansiering av smålånen. Om du till exempel har flera olika kreditkort med en sammanlagd skuld på 100 000 kronor kan du oftast radikalt minska dina månadsutgifter genom att samla alla dina skulder.

Det är ju inte ovanligt att man har ett bensinkort med kredit, ett medlemskort med kredit hos livsmedelsaffären och kanske ett kreditkort man använder vid utlandssemestrar. 

Vad är ett lån? Läs mer på Aftonbladet.se.

Om man istället samlar sina lån, till exempel kreditkortsskulder eller andra typer av smålån, i ett större lån öronmärker man pengarna till att betala ned de gamla lånen. Betalningen kan ske genom att du gör det eller så låter du banken göra det.

Det absolut viktigaste är att få ned räntan. Genom att söka lån hos flera banker eller låneinstitut så kan du få fram den bästa räntan. Utifrån det kan du sedan ansöka om lånet. De flesta banker erbjuder någon form av refinansiering och ju bättre kreditvärdighet du har, desto lägre ränta kan du erbjudas.

Banker och kreditinstitut

De flesta banker erbjuder refinansiering av smålån och kreditkortsskulder. För att få ett lån skall man vara över 18 år, ha fast inkomst och man får inte ha några betalningsanmärkningar. Här kan du till exempel läsa mer om hur refinansiering fungerar i Norge: https://www.refinansiere.net.

Det är vanligtvis möjligt att ansöka om refinansiering upp till 500 000 kronor. Nästan alla banker tillåter dig att ansöka online.

Vad är inkasso?

Inkasso är en ekonomisk begäran om att betala en utestående räkning. Om en räkning inte betalas i tid, kan borgenären vidarebefordra räkningen och lägga till extra avgifter. Den som är skyldig pengarna kallas vanligtvis gäldenär. Inkasso kan användas för alla typer av skulder, men är ofta förknippade med lån, där gäldenären inte kan betala tillbaka pengarna. Reglerna är mycket lika i Skandinavien.

Fördelen är att inkasso inte kommer att hindra dig från att ansöka om refinansiering. Du måste vara snabb och kontakta banker innan processen har gått för långt.