USA

Stum av beundran

Jul 18, 2012

Din guide till Los Angeles-adresserna ur den svartvita succéfilmen The Artist.

Foto: Scanbox Entertainment

Den svartvita stumfilmen The Artist var förra årets snackis på såväl film- festivaler som filmgalor världen över. Huvudrollsinnehavaren Jean Dujardin fick pris för bästa skådespelare i Cannes, och i Hollywood kammade filmen hem fem av totalt tio nomineringar på Oscarsgalan. Den franska romantiska komedin utspelar sig i just Hollywood, och handlar om filmbranschens övergång från tyst medium till ljudfilm. I filmen förekommer även en rad ytterst fascinerande och storslagna miljöer, varav en hel del av dem finns att besöka i verkligheten. RES listar sina tre favoriter bland miljöerna.

1. De utsmyckade trapporna i Bradbury Building har, vid sidan om i The artist, även synts i en rad tv-serier, musikvideor och filmer som bland andra Blade runner.

laconservancy.org

2. Den tidigare herrklädes- butiken i art deco-stil har omvandlats till flådig krog under namnet Cicada Restaurant. Det är även här Julia Roberts och Richard Gere dinerar i Pretty woman.

cicadarestaurant.com

3. I salongen på Los Angeles Theatre har George i The artist premiär för sin sista stumfilm. Det är i samma sal som Charlie Chaplins Stadens ljus hade premiär 1931.

losangelestheatre.com

 

Hotell i Los Angeles

Mer från RES

Riad El Fenn. Foto: Kasia Gatkowska.

Handplockade tips

Sov på riad – 5 favoriter i Marrakech

Med snirklande gränder, tusenårig torghandel och chica designbutiker fascinerar Marrakech som få andra platser. Ännu bättre blir det om du också övernattar på en riad. Det här är RES:s fem favoriter just nu.

COMO Shambhala Urban Escape. Foto: COMO Hotels and Resorts.

Handplockade tips

Wellnesshelg i London – 8 spa att besöka

Det finns många trender att testa under en spahelg i London. Från Guerlains första intåg på brittisk mark till hyperbar oxygenbehandling och kända hudspecialisters signaturkurer. RES tipsar om åtta anledningar att åka på modern hälsohelg i London.

Auriga Wellness på Capella Bangkok. Foto: Capella Hotels.

Handplockade tips

Bäst spahotell i Thailand – 5 tips

Typisk thailändsk massage i Bangkok, tropiska påhitt i Chiang Mai eller hälsoprogram hos wellnesspionjär i Hua Hin? Vi listar fem favoriter bland Thailands bästa spahotell.

Amalienbad i Wien. Foto: The Stage Is Yours.

Handplockade tips

6 historiska badhus i Europa

Från nederländska relaxpalats till en av de mest välbevarade jugendpärlorna i Wien. RES guidar till sex av de mest anrika badupplevelserna i Europa.