Köpenhamn, Danmark: Här skålar du in helgen i Köpenhamn
Foto: IStock.

Här skålar du in helgen i Köpenhamn

Hotell i Köperhamn

Planera en weekend till Köpenhamn och skåla in helgen på någon av dessa fem barer:

Café Intime
En charmig och fantastiskt mysig liten jazz- och pianobar intill Frederiksbergs rådhus. Baren har funnits sedan 1920-talet och hit kommer ett varierat klientel för ett glas, livemusik och en och annan dragshow. 
Allegade 25, 2000 Frederiksberg, Danmark

Salon 39 
En av Köpenhamns bästa cocktailbarer hittar man ett stenkast från Søerne i Frederiksberg. Här är mörkt och mysigt, ur högtalarna strömmar jazz, soul och blues och stämningen för tankarna till USA på 1930-talet. På Salon 39 görs alla drinkar på färskpressad juice och för den fantasifulle finns det möjlighet att beställa drinkar som inte finns på barens lista. Här kan man också få stans bästa hamburgare.

Dyrehaven 
En av Vesterbros bästa barer är mycket mer än bara en bar. På kvällen står visserligen öl, drinkar och fest i centrum – men hit kan du komma hela dagen för frukost, lunch, middag... eller bara en fika. På sommarhalvåret kan man sitta på uteserveringen med en kopp kaffe eller ett glas öl, äta ett smørrebrød och titta på folket som drar förbi på boulevarden, som är en av Vesterbros livligaste gator.
Sønder Boulevard 72, 1720 København, Danmark

Mikkeller & Friends 
Det prisade, danska mikrobryggeriet Mikkeller har två barer i Köpenhamn där man serverar en uppsjö av egna öler. På Vesterbro hittar man det lilla originalet, baren som slog upp portarna 2010. Nyligen öppnade man en större ölbar på Nørrebro, med fler sittplatser och 40 olika ölsorter av det egna märket. Goda men ganska dyra ölsorter, för både nördar och för dem som bara vill unna sig ett gott glas.
Stefansgade 35, Copenhagen

Vinhanen 
En unik vinbar och vinhandel på Nørrebro som nästan låter för bra för att vara sann. Vinhanen är danska för vinkranen och här tappas vinet i flaskorna på beställning. Sedan väljer man antingen att ta med flaskan hem eller att dricka den direkt på plats. Servicen är bra, priserna är låga och för den som vill sitta ner och njuta av ett glas på plats finns tilltugg att beställa.
Baggesensgade 13, København N

För fler tips på var du ska hänga: spana in vår Köpenhamnsguide. 

Publicerad: 2017-05-30