Köpenhamn, Danmark: Köpenhamn öppnar upp – här är 5 weekendtips
Handplockade tips

Köpenhamn öppnar upp – här är 5 weekendtips

I dag fredag slopas alla restriktioner i Danmark, så vad passar väl bättre än att åka på en weekend i den danska huvudstaden? Köpenhamn är ett av svenskarnas absoluta favoritresmål. En sprudlande promenadvänlig stad med vacker arkitektur, många gröna parker och alltid nära till vatten. Här bubblar också restaurangscenen. Följ med på en weekend i Köpenhamn. 

Friheden 

Friheden är inte bara en rolig dansk serie utan även en en hipp vinbar i hjärtat av Nørrebro, beläget i en skatepark. Här dricker man naturvin tillsammans med goda snacks i en vacker miljö eller varför inte en middag eller frukost. Det bästa med det här stället är att de har öppet jämt, 09.00 till 02.00 på lördagar är svårslaget. 

Hitta hit

Døp

Korv i Köpenhamn är lite av ett måste. Vill du äta något annat än knallröd pølse bör du bege dig till Døp vid Amagertorv. Här serveras en lite modernare och nyttigare korv gjord på 100 procent ekologiska ingredienser. Är du vegetarian rekommenderas deras vegokorv, gjord på tofu, tillsammans med klassiska tillbehör som picklad gurka, rostad lök, senap och ketchup.

Hitta hit

Tacopop

Vill du äta autentisk mexikansk tacos i Köpenhamn? På Tacopop är det så nära äkta varan du kan komma utan att behöva resa till Mexiko. Här lagas maten efter grundarnas mormödrars recept och det smakar utsökt. Finns på tre adresser i staden, i Nørrebro, Frederiksberg och Østerbro. 

Hitta hit

Louisiana

Att ta tåget från Köpenhamn till ett av de mest berömda konstmuseerna, Louisiana, är en rolig heldagsutflykt vi rekommenderar om du har ett par dagar i Köpenhamn. Louisiana ligger i Humlebæk, en dryg halvtimme från Köpenhamn, och här väntar ett mäktigt konstmuseum men även en vacker natur. Louisiana grundades av Knud W. Jensen, som köpte villan Louisiana i syfte att bygga upp ett museum för modern konst. Museet invigdes redan på 50-talet, men har därefter byggts ut flera gånger. Museet är vackert beläget i en stor park vid stranden av Öresund och eftersträvar ett samspel mellan bildkonst, byggnadsarkitektur och landskapsarkitektur.

Hitta hit

Glyptoteket 

Hinner du inte åka ut till Louisiana är Glyptoteket en värdig utmanare. Här kombineras konst och arkeologiska föremål och passar perfekt om du intresserar dig för historia. På Glyptoteket kan man se en föremål från olika tidsepoker, som det gamla Egypten, romarriket och modern tid. Faktum är att Glyptoteket har en av Europas största samlingar som innehåller över 10 000 konstverk och arkeologiska föremål. Perfekt att strosa omkring bland i några timmar. 

Hitta hit

Läs ytterligare 86 handplockade tips till Köpenhamn här.

Publicerad: 2021-09-10