Fler planerar att spendera mer på nästa semester än innan pandemin
Nyhet

Fler planerar att spendera mer på nästa semester än innan pandemin

Under pandemin har de flesta svenskar hållit tillbaka på utlandsresandet. Vilket har lett till att många nu vill lägga mer pengar på kommande semester. Det visar en undersökning från researrangören Club Med. Var sjätte svarar nämligen att de planerar att spendera mer pengar på nästa utlandsresa än de skulle ha gjort innan coronakrisen. Samma undersökning visar även att en av tio kommer att göra fler och längre resor efter pandemin.

Under pandemin har en majoritet av svenskarna undvikit att resa utomlands. Sommaren 2020 valde många i stället en hemester inom rikets gränser. I takt med att fler vaccineras och omvärlden successivt öppnar upp ökar dock suget efter utlandsresor igen. Researrangören Club Med är ledande inom all inclusive och i en ny rapport har de undersökt hur svenskarna kommer att resa efter pandemin.

Av rapporten framgår att majoriteten av svenskarna kommer att spendera minst lika mycket pengar, eller mer, på resande än de gjorde innan pandemin. Knappt fem procent uppger att de kommer att minska resebudgeten för kommande utlandssemester. Samtidigt visar Club Meds rapport att majoriteten även planerar att resa minst lika frekvent som de gjorde innan pandemin. Drygt hälften svarar nämligen att de varken kommer att göra fler eller färre resor. En av fyra uppger dessutom att de kommer att göra fler resor än innan pandemin.

– I och med att de flesta semestrat på hemmaplan under pandemiåret har suget efter ett radikalt miljöombyte lett till att vi ser en ökad efterfrågan på våra långväga och exklusiva resorter, som Seychellerna och Maldiverna. Svenskarnas sökningar på resor till Maldiverna har ökat på vår sajt med 257 procent den senaste månaden. Många har kanske haft möjlighet att lägga undan mer pengar än vanligt och vill därför unna sig en lyxigare och bekvämare semester, säger Estelle Giraudeau, Managing Director Northern Europe, Club Med.

Publicerad: 2021-07-09