Frankrike: 6 tips för en lyckad weekend i Paris
Getty Images
Tips

6 tips för en lyckad weekend i Paris

Frilansjournalisten Victoria Machmudov bor i ljusets stad Paris på obestämd tid. Här är hennes hetaste tips i staden just nu. 

Text: Victoria Machmudov

Lediga rum & priser i Paris

Mat och dryck 

Sofistikerad speakeasy   

SERPENT À PLUME  

Serpent à Plume är döpt efter en mesoamerikansk figur, saknar skyltning och gör inte så mycket väsen av sig från gatan. Den loungeiga cocktailbaren ligger vid Paris äldsta torg Place des Vosges. Dagtid fungerar stället som espressobar och butik med manchesterkostymer och eleganta pyjamaser. Strax innan midnatt välkomnas besökarna ner till källarlokalen. Den är inredd med sammet, latex och jacuzzi – och har drinkar med namn som Never Keep a Lady Waiting.  

24 place des Vosges  

serpentaplume.com  

Kvartershak i historisk lokal 

FLORÉAL BELLEVILLE 

Vid foten av Bellevilleparken har en gammal lokal som länge har stått tom återuppstått från de döda. Syskonen Alexis och Lara har tagit sig an utmaningen att omvandla den till ett kvartershak med flera olika funktioner. Den 200 kvadratmeter stora mötesplatsen har en vacker turkos art nouveau-fasad och rymmer både bar, restaurang och en lokal för kulturella evenemang. Öppet sju dagar i veckan.  

43 rue des Couronnes  

facebook.com/florealbelleville/  

Himmelrike för veganer 

LOTUS & CACTUS 

För vegetarianer kan det vara svårt att navigera i denna köttdyrkande stad, desto svårare är det som vegan. Men nu finns Lotus & Cactus, en nyöppnad tapasrestaurang för alla växtätare. Den är belägen i Bastilleområdet och serverar plantbaserade måltider från morgon till kväll. Under lunchruschen står valet mellan två menyer. Vid middagstid kan gästerna välja mellan ett tiotal smårätter, bland annat faux gras, en vegansk version av foie gras gjord på svamp, miso och kokosolja.  

2 rue des Taillandiers  

lotusetcactus.com  

Boende   

Multikulturell nykomling   

25HOURS HOTEL TERMINUS NORD  

Lediga rum & priser

Den tyska hotellgruppen 25Hours första boende i Paris ligger mittemot centralstationen Gare du Nord. Interiören består av ett mischmasch av kvarterets kulturella mångfald. Rummen går i alla regnbågens färger och pryds av afrikanska textiler och asiatisk väggkonst. I hotellrestaurangen Neni serveras orientaliska smaker och den intima baren är en vinkning till kongolesiska dandys. Be om ett rum som vetter mot Gare du Nord för att maxa den urbana upplevelsen. Dubbelrum från 159 euro natten.  

25hours-hotels.com/fr/hotels/paris/terminus-nord  

Shopping  

Lafayette 2.0 

GALERIES LAFAYETTE CHAMPS-ÉLYSÉES 

Redan 1927 hade grundaren av Galeries Lafayette planer på att öppna ett varuhus på Champs-Élysées, men den ekonomiska krisen satte käppar i hjulen. 92 år senare har familjedrömmen gått i uppfyllelse och en filial till Haussmanngallerian öppnat på det berömda shoppingstråket. Den nya gallerian är mindre än originalet men minst lika lyxig. Kaféet och restaurangen är båda stilfullt designade av den franska modeskaparen Simon Porte Jacquemus. 

60 avenue des Champs-Élysées 

galerieslafayette.com  

Flaggskeppsbutik för amerikansk streetwear 

OBEY  

Det omåttligt populära streetwearmärket Obey lanserade en pop up-butik i Paris redan 2016 men har nu öppnat en permanent butik i Paris femtonde arrondissement. Klädlinjen är signerad den amerikanska gatukonstnären Shepard Fairey, som blev känd på 1980-talet genom klistermärkeskampanjen ”Andre the Giant Has a Posse”. Kollektionen består av t-shirts, hoodies, kepsar och midjeväskor, med eller utan den ikoniska Obeyloggan.  

13 rue Notre-Dame-de-Nazareth  

obeyclothing.eu  

Publicerad: 2019-07-10