En resa i gastronomins tecken till franska Reims samt Åland, med unika provsmakningar och måltider lagade av svenska stjärnkockar. Det är vad som utlovas om du väljer att fira midsommar med champagnehuset Veuve Clicquot.
Veuve Clicquot har på senare år gjort sig kända för exklusiva samarbeten med olika researrangörer. Något som bland annat lett till en unik tågresa ihop med lyxkedjan Belmond. I sommar organiseras en ny upplevelse, den här gången till Reims i Frankrike där Veuve Clicquot ligger, och till Åland.
Foto: Veuve Clicquot.
Bakgrunden är den Veuve-champagne från 1800-talet som hittades på havets botten utanför Åland 2010. De 47 flaskorna, som hamnat där när ett skepp förlist, hade bevarats tack vare den svala temperaturen, vattnets låga salthalt och frånvaron av ljus.
Något som fascinerade champagnehuset och fick dem att börja genomföra en egen oenologisk undersökning rörande hur deras mousserande lagras över tid i vatten, jämfört med på traditionellt vis.
Nu bjuder de in gäster, 28 stycken totalt, att ta del av experiment döpt ”Cellar In The Sea”, som inleddes 2014 och ska pågå i 40 år.
Foto: Veuve Clicquot.
Under midsommarhelgen arrangeras ”The Cellar In The Sea Adventure”. En fyra dagar lång gastroresa under ledning av Veuve Clicquots chefsvinmakare, Didier Mariotti.
Den innehåller besök på vingården i Champagne, chans till övernattning på prestigefulla Hôtel du Marc, resa och diverse utflykter runt Åland och flera exklusiva middagar lagade av svenska matcelebriteter som Filip Gemzell, Titti Qvarnström och Mathias Dahlgren.
Foto: Veuve Clicquot.
Samt, förstås, chansen att provsmaka den Veuve-champagne som hittades på havets botten, flaskor som ingår i ”Cellar In The Sea”- experimentet och andra ovanliga, mycket fina årgångsviner.
”The Cellar In The Sea Adventure” inträffar 22-25 juni. Mer information hittar du här.