Frankrike: "Jag vill slå ett slag för Nice som vårstad"
Veckans resenär

"Jag vill slå ett slag för Nice som vårstad"

Hotell i Nice

RES skickade iväg livsstilsbloggaren Aina Lesse för att ta reda på vad Nice har att erbjuda i februari. Under veckan får du ett tips per dag om vad staden har att erbjuda off-season. Följ hennes resa på RESbloggen. 

Hej Aina,

Du åkte i helgen till Nice för att ta reda på vad man gör där i februari? Vad tyckte du om staden? Har du varit där innan?

– Jag har varit i Frankrike men aldrig i Nice. Jag trodde att det skulle vara en död jetsetstad på våren. Men inte alls. Nice är en jättevacker och mysig stad med mycket historia. Jag är ett stort fan av arkitektur och gamla hus så Nice passade mig alldeles utmärkt.

Vad för typ av resenär skulle du beskriva dig som?

– Det beror på vad man gör för resa. Men jag är ingen glassare eller all inclusive-människa. Annars är jag ganska anpassningsbar. Jag har familj utspridd över hela världen så jag alltid haft goda anledningar till att resa utomlands. 

Jag har gjort två stora backpackingresor på ett halvår var: först var jag i Asien och på Nya Zeeland, sen åkte jag igenom Syd- och Centralamerika. Att backpacka var det bästa jag har gjort i hela mitt liv. Jag var så ung och orädd.

Jag kom precis hem från en hundra procent semesterresa i Indien. Det är första gången jag har rest någonstans bara för att koppla av. Jag kommer att leva länge på den resan.  

Varför gillar du att resa?

– Jag har svårt att sätta fingret på exakt varför. Jag är nyfiken som person. Det är inte själva grejen att resa bort utan snarare att man får uppleva så mycket när man reser iväg: man får se hur folk bor, vad de äter... bara en sådan sak som att toaletter kan se annorlunda ut. Jag är väldigt tacksam för det jag har själv hemma – något som jag tror beror på att jag har rest så mycket.

Du kommer ju att bjuda på ett tips om dagen under en veckas tid i vår nya resblogg*. Vad för slags tips kan vi förvänta oss?

– Jag vill slå ett slag för Nice som vårstad. Att åka dit nu är perfekt – när man känner att man behöver tjuvstarta våren lite. Sen kommer jag såklart skriva om karnevalen som firas där just nu: jag hade aldrig hört talas om den innan men den är den tredje största i världen. Karnevalen var en otroligt häftig upplevelse! 

*En blogg där du som läsare kan följa både gästbloggares och redaktionens bästa tips till olika resmål – och våra tankar om resmålet som sådant. 

Glöm inte att följa RES på Instagram där Aina tar över kontot i veckan. 

 

 

 

 

 

 

Publicerad: 2017-02-20