Paris, Frankrike: 5 mysiga kaféer i Paris
Miniguide

5 mysiga kaféer i Paris

Att sitta på ett kafé i Paris och spana på förbipasserande är ett rent nöje. Här är fem favoriter som håller måttet.

EP7

Kubliknande kulturkafé beläget mitt framför nationalbiblioteket som livar upp det annars ganska tråkiga bostads- och affärsområdet i Paris 13:e arrondissement. Fasaden består av digitala skärmar som bildar ett interaktivt konstgalleri och de tre våningarna rymmer både restaurang, utställningslokal och dansgolv. Programmet är fullspäckat med yoga och dj-sets i denna härliga hybrid.

133 Avenue de France, Paris

ep7.paris

 

French American Bakery

Superb frukost och kaffe. Här beställer man hembakat och lunchsallader. FAB:s trevlige ägare Vincent jobbar ofta bakom bardisken och småpratar gärna med gäster.

48 B Rue du Faubourg Saint-Denis, Paris

fab-paris.fr/fr

 

Holybelly

Holybelly har blivit vida berömt och är ett populärt brunchställe med superbt kaffe. Köerna ringlar långa både på vardagar och helger. Men det är väl värt sin väntan. 

5 Rue Lucien Sampaix, Paris

holybellycafe.com

 

Peonies - Café et fleurs

På myllriga rue du Faubourg Saint-Denis har modellen och multisysslaren Clémenine Lévy öppnat ett hundra procent instagramvänligt floristkafé med bord med rosa terrazzostenskivor och grönt kakel. Den vegetariska frukosten/lunchen/brunchen serveras i sällskap av vilda blombuketter. Öppet alla dagar utom måndag.

81 Rue du Faubourg Saint-Denis, Paris

peonies-paris.com

 

République of Coffee

Kafét ligger runt hörnet av Place de la République i en lokal med vita kakelväggar och mycket ljusinsläpp. Kaffet är bryggt på bönor som rostas på plats och leverantörerna varierar för att kunna förse kunderna med varierade kaffeupplevelser. I köket står den före detta kocken från Café Chilango och Chambre Noire och han har skapat en nyttig mexikansk meny som ändras från vecka till vecka.

2 Boulevard Saint-Martin, Paris

facebook.com/RepubliqueofCoffee

 

Söker du fler tips i Paris? Vår stora Parisguide hittar du HÄR:

 

Publicerad: 2020-02-25