Paris, Frankrike: 7 shoppingpärlor i Paris
Tips

7 shoppingpärlor i Paris

Paris kan utan tvekan stoltsera med att vara en av modevärldens huvudstäder, men några av de mest intressanta adresserna hittar man inte på de stora shoppinggatorna bland de stora designnamnen. Här är sju lite mer undangömda godbitar i Paris.

Text: Sofia Sundström

Lemaire

I lokalen som en gång i tiden var ett gammalt apotek regerar nu den franska designern Christophe Lemaire tillsammans med partnern Sarah-Linh Tran. Lemaire kan det där med en avslappnad elegans, något han visade prov på när han jobbade med Hermès och även i hans Uniqlo U linje. Nu kan man ta del av hans eviga chica stil i hans egen butik Lemaire.  

28 rue de Poito

lemaire.fr

Centre Commercial

På en snedgata från Canal St Martin hittar du Centre Commercial som har de senaste från märken som Études, Saint James, BaseRange och Bleu de Paname. Lite fransk lumberjack för män och en preppig collegestil för kvinnor. Här finns även sneakers och böcker om mode och resor, såväl som barnkläder runt hörnet.

2 rue de Marseille

centrecommercial.cc

Le Tresorerie

En inredningsbutik som säljer eko-vänliga möbler gjorda av bland annat danska och svenska designers. Det är minimalistiskt, det är skandinaviskt, och det är snyggt – det är en liten bit av hemma, fast i Paris.

11 rue du Château d’Eau

latresorerie.fr

Thanx God I’m a V.I.P.

Utbudet av vintage butiker i Paris är inte blygt så det gäller att hitta sina pärlor – Thanx God I’m a V.i.P. är en riktigt fin sådan pärla. Butikens ägare är Sylvie Chateigner och hon har öga för kläder, och labels – för här finns endast de seriösaste. I butiken råder ordning med välsorterade hyllor där kläderna är rena, strykta och best av allt, färgkodade. Hitta din YSL pennkjol från 1970-talet eller den där 80-tals body-con klänningen från Alaïa.

12 rue de lancry

thanxgod.com

La Botte Gardiane

Läder, läder, läder.  I denna butik hittar du just det – läder. Klassiska och tidlösa läderboots eller loafers, asseccoarer och väskor, såväl som nya mer innovativa läderskor som bör bäras med attityd. Det är handgjort och snyggt, och finns i olika storlekar och färger. Finns på flera platser i Paris.

labottegardiane.com

Yasmine Eslami

I Yasmine Eslamis lilla butik hittar du snygga och unika underkläder med en fingerkänsla. Den där perfekta mjuka bhn som inte bara är bekväm utan snygg såväl som underkläder som står ut. Stället att gå till om du vill vara fin under. Den före detta badklädesdesignern har inte helt oväntat även ett bra utbud inför stranden att erbjuda inför den kommande badsemestern.

35 rue de Richelieu

yasmine-eslami.com

CristaSeya

Vi gillar alla när man hittar den där undangömda pärlan som ingen vet om, något speciellt och utöver det vanliga. Det hittar man hos CristaSeyas som inte ens har en butiksfasad, utan man behöver boka en tid för att få komma in. Här kan man hitta den perfekt stickade tröjan, den ultimata trenchen, en variation av vida byxor och såklart den klassiska T-shirten – signerat av den italienska designern Cristina Casini.

7 rue Ambroise Thomas

cristaseya.co

Du hittar vår stora reseguide till Paris här.

Publicerad: 2019-05-16