Paris, Frankrike: En natt i Louvren
Nyhet

En natt i Louvren

De flesta har någon gång spenderat en natt eller två på ett Airbnb-boende som kan vara allt från ett rum i ett hem till ett slott i Irland. Här är ytterligare ett alternativ för den som uppskattar konst.

Text: Sofia Sundström

I samarbete med Musée du Louvre kommer Airbnb att kunna ge den nyfikne konstentusiasten en chans att övernatta under den ikoniska glaspyramiden med tillgång till museet och allt den har att erbjuda. Det är byggnadens 30-årsdag som har inspirerat till detta initiativ som aldrig tidigare har erbjudit en liknande upplevelse. Man får uppleva museet under nattetid och erbjuds en skräddarsydd tur med konsthistoriker, inte olikt den tur som bland annat paret Obama, Beyoncé och Jay-Z har fått uppleva.

– Vi är glada över att kunna erbjuda denna unika övernattningsupplevelse för två personer på muséet i ett platsbyggt, pyramidformat sovrum. Vi vet att många människor skulle älska att nattetid få chansen att ensamma vandra runt genom Louvren och vi vill att detta ska bli en magisk och oförglömlig upplevelse. I och med partnerskapet med Airbnb hoppas vi kunna uppmuntra fler människor att upptäcka hur tillgänglig och inspirerande konst kan vara, säger Anne-Laure Béatrix, Deputy Managing Director på Musée du Louvre.

Och vad är kravet för att få övernatta i Louvren? Besvara varför du skulle vara Mona Lisas perfekta gäst. Det gör du här senast den 12 april.

Publicerad: 2019-04-04