Paris, Frankrike: Hitta ut i Paris
Foto: IStock.
Tips

Hitta ut i Paris

Möt våren i Paris! Här är adresserna till stadens snackisar just nu. 

Text: Victoria Machmudov 

Boende

LE 34B
– Ultimat frankofilattraktion
Trestjärnigt hotell där allting går i trikolorens färger, blått, vitt och rött. Frukostbuffé ingår i priset och metrostationen Grand Boulevard, som ligger på både linje 8 och 9, är bara några steg bort och tar dig till många av stadens sevärdheter. Le 34B är en del av hotellkedjan Astotel som specialiserar sig på livsstilshotell. Dubbelrum från cirka 800 kronor natten. 
34 rue Bergère
Lediga rum & priser

Mat & dryck

Peonies 
– Kaffe och blommor
På myllriga rue du Faubourg Saint-Denis har modellen och multisysslaren Clémenine Lévy öppnat ett hundra procent instagramvänligt floristkafé med bord med rosa terrazzostenskivor och grönt kakel. Den vegetariska frukosten/lunchen/brunchen serveras i sällskap av vilda blombuketter. Öppet alla dagar utom måndag.
81 rue du Faubourg Saint Denis
peonies-paris.com

Season market 
– Mat för välbefinnandet
Season finns redan på tre håll och har nu expanderat till ytterligare en adress. Season Market är namnet på nykomlingen och är precis som resten av familjen belägen i Paris 3:e arrondissement. På menyn finns supermat som acai, matcha, kallpressad juice och andra näringsrika alternativ med hög hipphetsfaktor. Kaktusar, porslin och kosmetika säljes även i den lilla butiken.
98 rue de Turenne
season-paris.com

La Colonie 
– Intellektuell stimulering
Vinnaren av det prestigefulla Duchamp-priset år 2016, konstnären Kader Attia, har skapat en plattform som uppmuntrar till utbyte av idéer och tankar. Möten med forskare, aktivister och konstnärer organiseras regelbundet under olika programpunkter som behandlar frågor kring kolonialism. La Colonie är en tre våningar hög mötesplats med bar, restaurang samt utställnings- och föreläsningssal som invigdes på årsdagen av massakern i Paris 1961 till minne av de algerer som miste sina liv.
128 rue Lafayette
facebook.com/lacolonieaparis

Nattliv 

Prism 
– Internationell musikbonanza
Prism bjuder på house, deep house och techno från den europeiska klubbscenens mest lovande dj:s. Varje helg mellan 23.00 och 05.00 fyller elektriska stjärnor från London, Berlin eller Paris dj-båset. Klubben ligger runt hörnet från tågstationen Gare du Nord i en källarlokal under vandrarhemmet Belushi’s och inträdet är helt och hållet gratis.
5 rue de Dunkerque
facebook.com/prismparisclub

Saló
– Alternativ sysselsättning om natten
Efter Social Clubs nedläggning är det nu Saló som huserar på den berömda klubbadressen. Denna så kallade konstnärliga klubb är döpt efter Pasolinis kontroversiella sista film och har motkultur som ledord. Varje vecka bjuds en konstnär in för att ansvara för programmet och sätta sin prägel på lokalen. Tidigare gäster har bestått av Bruce La Bruce och Antoine D’agata.
142 rue Montmartre
salo-club.com

 

Fler hotell i Paris!

För fler tips till Paris: spana in RES stora guide om staden. 

 

Publicerad: 2017-05-04