Rivieran, Frankrike: Lyxa till det på Franska rivieran – 5 hotelltips
Getty images
Tips

Lyxa till det på Franska rivieran – 5 hotelltips

Franska Rivieran är mytomspunnen, lyxig och kändistät. Världens kändaste kustremsa är också ett perfekt semestermål där du kan kombinera flera hotell och unna dig några dagar på ett lyxhotell. Här kommer fem tips på franska pärlor. 

Text: Elin Fellman

Hotel Epi 1959

Som du hör på namnet tar Hotel Epi 1959 inspiration från 50-talets glamour. Den miljövänliga resorten som öppnade upp dörrarna på nytt i fjol är ritad av landskapsarkitekten Madison Cox och inredd av den italienska designern Monica Damonte. Hotellet har en lyxig och avskiljd atmosfär som omges av naturparker och ligger precis vid stranden Pampelonne, mellan Saint-Tropez och Ramatuelle. Här bor du i lyxiga stugor med utsikt över Medelhavet eller det stora poolområdet. Epi, som betyder livsmedel, har ett stort fokus på sin restaurang där du kan avnjuta havets läckerheter med ett glas rosé. 

Lediga rum & priser

Grand-Hotel du Cap-Ferrat, A Four Seasons

Vill du bo på ett lyxhotell med en palatskänsla är Grand-Hotel du Cap-Ferrat rätt val för dig. På spetsen av Cap Ferrat ligger en 7 hektar stor medelhavsträdgård med en 33 meter lång uppvärmd havsvattenpool. Hotellet, som ligger drygt 12 kilometer utanför Nice, är perfekt för avkoppling och har ett stort spaområde. 1908 öppnade hotellet sina dörrar för första gången. På senare år har även en Michelinrestaurang flyttat in i lokalerna. På Le Cap kan du avnjuta gourmeträtter från Medelhavet. Ett dubbelrum kostar från cirka 3000 kronor per natt. 

Lediga rum & priser

Hotel Villa Victoria

I hjärtat av Nice ligger Hotel Villa Viktoria. 17 av de 32 rummen på hotellet har havsutsikt och alla hotellgästerna har tillgång till en 600 kvadratmeter stor blomsterträdgård. Hotellet ligger på den berömda gatan Boulevard Victor Hugo där de vakra husen är byggda i arkitekturstilen Art Deco. Ett dubbelrum kostar cirka från 2000 kronor per natt. 

Lediga rum och priser

Hotel Negresco

Bo som en kung eller drottning på det berömda boutiquehotellet Hotel Negresco. Byggnaden ligger precis vid vattnet på Promenade des Anglais. Hotellet uppfördes 1912 av nöjesmogulen Henri Negresco. Under andra världskriget blev hotellet rejält nedgånget, men 1957 köptes det av familjen Augier som fortfarande äger det än i dag. Negresco har även två restauranger, stjärnkrogen Chantecler och brasseriet La Rotonde. Ett dubbelrum kostar från cirka 3000 kronor per natt. 

Lediga rum och priser

Hotel Splendid

I centrala Cannes mitt emot Palais de Festival reser sig stadens äldsta hotell. Hotel Splendid består av 62 rum och öppnade upp dörrarna 1871. Kompositören Jacques Offenbach bodde här under vintern och har fått ge namn åt den stora salongen. Väggarna pryds av fotografier med gamla filmstjärnor som har bott på hotellet. Hotel Splendid ligger bara en kort promenad från Cannes stränder och de exklusiva butikerna på Rue d'Antibes. Ett dubbelrum kostar från cirka 1000 kronor natten.

Lediga rum & priser

Läs den stora reseguiden till Franska rivieran här.

Publicerad: 2019-04-23