Fyra reseböcker för små äventyrare
Foto:IStock
Tips

Fyra reseböcker för små äventyrare

Det är alltid roligt att ha en bra bok med sig på semestern. Här kommer fyra tips på spännande och lärorika böcker för den yngre generationen.

Text: Sofia Sundström

Det stora skogsäventyret

På sin nioårsdag får Vidar ett par vandringskor som han tillsammans med familjer inviger i en nationalpark. Vidar har alltid drömt om att bli en stor äventyrare, och det är precis vad som väntar Vidar i nationalparken. Plus lite till. Häng med på äventyret!

Av: Emma V. Larssen

Förlag Idus Förlag

Stora boken om träd

Stora boken om träd är lika lärorik som den är bildskön med sina färgstarka illustrationer. Vad är ett träd? Varför har träd löv? Vad är rötterna till för? De frågor som aldrig riktigt verkar besvaras finns i denna bok som lämpar sig för den nyfikne med intresse för naturen.

Av Wojciech Grajkowski och Piotr Socha.

Förlag: Alfabeta

En resa genom vädret

Vi lever på denna jord som har ett eget liv, med sina egna väderlekar: solsken, snö, regn och storm. Men hur fungerar det? Varför snöar det? Varför slutar det? En resa genom vädret tar med dig på en resa genom väderlekarna och dess påverkningar på vår jord, med livliga illustrationer och finurliga texter.

Av Johan Haslam

Förlag: Lind Co

Decemberäventyret: en resa genom Sveriges alla landskap.

I Decemberäventyret: en resa genom Sveriges alla landskap, får du precis vad titeln konstaterar. Du får följa vätten Valle och skogsmusen Maja som bor på en gård i Småland som helt enkelt råkar hamna i Norrbotten helt plötsligt. I sidor fulla av illustrationer av vättar och luftballonger, följer du Valle och Maja, genom Sveriges alla landskap, på deras äventyr hem till gården i Småland.

Av Karin Linderoth

Förlag: Bokförlaget KR

Publicerad: 2019-02-08