Grekland: Här spelades dejtingsåpan Bachelor in
Grekland

Här spelades dejtingsåpan Bachelor in

Årets säsong av Bachelor har varit en tittarsuccé – och många har frågat sig var i Grekland den spelas in. Här är svaret. 

Foto: TV4/Daniel Ohlsson

I nästa vecka avslöjas vem den den svenske bachelorn David Möller väljer av alla tjejerna och även om romantiken och intrigerna har varit i fokus under säsiongen, har den vackra kulissen varit en minst lika stor snackis. Programmet är gjorts i samarbete med Apollo som är specialister på just Greklandsresor, och det är givetvis meningen att tittarna ska bli sugna på boka nästa semesterresa just hit och då helst med Apollo. Och det är väl inget ont i det. Oavsett hur du tar dig dit – här är platserna som har visats i programmet.

Inspelningsplats

Programmet "Bachelor – När leken blir allvar" är inspelat i Epirus-regionen med omnejd, närmare bestämt i Parga, Sivota, Ioannina och Zagoria.

Parga 

Årets Bachelor, David Möller bor under inspelningstiden i Parga och det är också här som många av höstens avsnitt är inspelade. Bland annat utspelar sig flera av dejterna i och runt omkring den romantiska semesterorten. David bor i en villa på det femstjärniga hotellet Salvator och här tillbringar han en hel del tid på gymmet, med att yoga och att koppla av i hotellets härliga spa.

Parga är en riktigt romantisk ort. Staden ligger som en färgsprakande amfiteater runt den pittoreska hamnen och här finns massor av mysiga gränder att förvilla sig i. Utbudet av restauranger och barer är stort och många av dem bjuder på fantastiska utsikter ut mot havet. Både i Parga stad och runt omkring ligger flera fina sandstränder och det kuperade landskapet med ståtliga berg bjuder på oändligt bra utsiktsplatser.

Bachelor-villan finns på Salvator ViIlas & Spa Hotel

salvator.gr

Apollos länk till hotellet

Sivota

Årets deltagare, singeltjejerna, bor i ett hus som ligger uppe på en höjd i staden Sivota. Likt Parga är Sivota kuperat och mycket naturskönt med fantastiska utsikter. Utöver utsikterna så finns här Greklands finaste solnedgångar. Det är förtrollande att se solen sjunka ner i havet medan man äter en god bit mat på någon av hamnpromenadens mysiga restauranger. Även i detta område har sekvenser från Bachelor-avsnitten spelats in och flera dejter äger rum på hotellet Sivota Diamond.

Zagoria

Zagoria är en, för många, fortfarande okänd region i Grekland. Förväntar man sig vita hus med blåa fönsterluckor är man helt fel ute. I årets säsong av Bachelor golvas man nästan av de vackra drönarvyerna härifrån. Bergen är otroligt pampiga och här ligger också en av världens djupaste raviner. När årstiden tillåter kan man bada i bergens egna naturpooler, åka forsränning, rida, vandra i bergen eller utöva canyoning – naturupplevelserna är oändliga.

Här utspelar sig flera av dejterna 

  • Hotell Salvatores restaurang

  • Hotell Sivota Diamond

  • Taverna Litos

  • Parga Castel – ett historiskt slott med utsikt över staden och havet

  • Avokado Cocktail Bar

  • Restaurang Wine and Food

  • Hotell Mikro Papigo 1700

 

P.S: Om någon vet varför programmet har tillägget "När leken blev allvar" i titeln får du gärna maila oss på RES redaktion om berätta. Vi undrar. redaktionen@res.se

Publicerad: 2018-12-14