Kreta, Grekland: 5 hotellpärlor på Kreta
Tips

5 hotellpärlor på Kreta

Kreta är den största av de grekiska öarna och är fylld med lyxiga hotell, små pittoreska grekiska tavernor och bär på en hel del historia som är utspritt över ön. För att inte tala om det turkosa vattnet vart du än vänder blicken. Här kommer fem hotell på ön som vi vill checka in på nu.

Text: Sofia Sundström

Daios Cove

Lokaliserad i en privat och vacker vik i Vathi kan man hos Daios Cove njuta av femstjärnig lyx bland läcker arkitektur som smälter ihop med den närliggande miljön. Här kan du välja att bo i en av deras sviter eller rymliga villas, varav de flesta har sin alldeles egna pool. Med en fantastisk utsikt över vattnet och den unika placeringen av hotellet kan man här njuta av ett lugn – tillsammans med lyx såklart. På resorten finns det ett antal restauranger och barer att välja bland – njut av en cocktail på Ocean Bar utan att behöva lämna infinity-poolen, testa på de lokala smakerna hos Greek Taverna eller utforska deras nyaste tillägg The Beach House som är lokaliserat vid en av resortens mer isolerade viker och erbjuder mat från medelhavet i en miljö som balanserar den avslappnade lyxen galant.  Hotellet har även en spaavdelning och erbjuder en hel del aktiviteter. Ett dubbelrum går från cirka 5 300 kronor per natt.

Βαθύ 721 00, Agios Nikolaos

daioscovecrete.com

Blue Palace

Denna lyxiga resorten är som många andra hotell på Kreta, beläget precis vid det turkosa vattnet och en vacker vit stenstrand. Resorten huserar 251 rum, sviter och villas där majoriteten av sviterna och villorna har sina egna pooler. Oavsett i vilken av de olika boendevalen du väljer att bo i så kan du blicka ut genom fönstret och endast några hundra meter ut se ön Spinaloga – en vacker ö med ett maffigt slott som har klassats som ett världsarv av UNESCO. Utöver det så kan du här hoppa mellan fem restauranger och tre barer – så du behöver inte ens lämna resorten för att få dagens olika måltider mötta. Om du inte vill såklart för det fixar hotellpersonalen snabbt. Här kan du spendera dagen i spaavdelningen, i en av de många aktiviteter som erbjuds, eller bara dega på en av solbäddarna runt om på området. Här går ett dubbelrum från cirka 4 700 kronor per natt.

Plaka, Elounda

marriott.com

Lediga rum & priser

Serenissima

Ett litet mysigt boutiquehotell i mitten av Chanias gamla del, men endast ett stenkast ifrån alla stora sevärdheter. Den 1600-tals venetianska villan är minimalistiskt inredd men med en elegant atmosfär där traditionella Kreta möter mer moderna inslag. Det är snyggt och intimt. Välj mellan ”Earth”, ”Sea” och ”Vegan” i hotellrestaurangen och bli överraskad, eller ta ett glas i baren – allt med en finslipad fingerkänsla. Här går ett dubbelrum från cirka 3 400 kronor per natt.

Skoufon 4, Chania 

serenissima.gr

Lediga rum & priser

Metohi Kindelis

Tre vackra och framförallt mysiga gästhus strax utanför Chania för den som vill komma bort från myllret. Alla tre gästhus är unika och erbjuder ett bekvämt hem borta från hemma i en toskansk miljö vars kylskåp dagligen fylls på med ekologiska råvaror från deras alldeles egna farm. Man har sin egen privata pool bland den blommande grönskan och handgjorda möblerna. Se hemsida för priser.

Par. 2i Eleftherias, Chania

metohi-kindelis.gr

Amirandes

Ett snyggt och lyxigt designhotell i Heraklion vars inredning är genomtänkt och trendig. Med 212 rum, sviter och privata villor kan man här skämma bort sig själv bland de 6 restaurangerna på hotellområdet som erbjuder smaker från bland annat Italien, Asien och självklart hemmaplan – Kreta. Spaavdelningen är generös och en variation av aktiviteter är nära till hands, som till exempel tennis och vattensporter. Här går ett dubbelrum från cirka 6 400 kronor per natt.

Palea EO Irakliou Agiou Nikolaou 12

amirandes.com

Lediga rum & priser på ön

Publicerad: 2019-05-21