Hit ska du åka för den bästa julstämningen
Foto: Rovaniemi, Finland
Tips

Hit ska du åka för den bästa julstämningen

Oavsett om du ska fira jul hemma eller utanför Sverige vill många åt den där speciella julkänslan. Snöparadis, juldekorationer i överflöd och miljoner tindrande ljusslingor – här är städerna med bäst julkänsla. Vad sägs som den jultokiga småstadsidyllen McAdenville i USA eller att åka släde efter tomtens renar i Rovaniemi i norra Finland. 

Text: Elin Fellman 

McAdenville, North Carolina, USA

Denna förort till den amerikanska staden Charlotte kallas av invånarna för Christmas Town USA, men heter i själva verket McAdenville. Stadens invånare är starkt passionerade vad gäller juldekorationer och har en lång tradition av att klä upp hemstaden i full julmundering varje år. 500 000 ljus sätts upp och nästan alla hus juldekoreras med extra allt. Värt att tillägga är att staden bara har omkring 700 invånare, en riktig amerikansk småstad helt enkelt. 

Rovaniemi, Lappland, Finland

Lediga rum & priser i Rovaniemi

Jultomtens officiella hemstad där kultur, fartfyllda aktiviteter och sagans magi strålar samman. Här kan ni ge er ut på slädåkning bakom renar, träffa jultomten och hans nissar samt uppleva ett vinterland med häpnadsväckande is- och snökonstruktioner.

Los Angeles, Kalifornien, USA

Lediga rum & priser i Los Angeles

Änglarnas stad som trots det milda klimatet inte håller tillbaka på någonting när det vankas juletider. Utomhusköpcentret The Grove blir julstämningens mittpunkt med storskaliga juldekorationer, konstgjorda snöfall och toner av bjällerklang i högtalarna. Dessutom finns tomten på plats dagligen och tar emot barnens önskelistor. 

Strasbourg, Frankrike

Lediga rum & priser i Strasbourg

Besök knutpunkten för fransk och tysk kultur i vinter där gator, hus, kyrkor och balkonger tindrar med ljuset från tusentals juldekorationer. Strasbourg i östra Frankrike har alla ingredienser som behövs för att väcka julkänslan till liv. Till doften av glögg och tonerna av julkörer från varje gatuhörn, kan besökaren promenera omkring i den historiska vinterstaden.

Källa: HomeAway

Publicerad: 2019-12-02