Dublin, Irland: Dublin – 5 tips för en lyckad weekend
Tips

Dublin – 5 tips för en lyckad weekend

Irlands huvudstad Dublin har en hög mysfaktor – framförallt under hösten. Staden har till och med blivit framröstad till den mysigaste huvudstaden i Europa av brittiska BBC. Dublin är också en nöjesstad att räkna med, fullproppad av pubar, kultur och ett aktivt musikliv. En perfekt weekendstad att resa till med kompisgänget helt enkelt. 

Text: Elin Fellman 

Lediga rum & priser i Dublin

HOTELL

Number 31 

Lediga rum & priser

I Dublin tycker vi att du ska undvika de stora hotellen och istället checka in på ett pensionat eller ett bed&breakfast som håller en hög standard här. Number 31 ligger i hjärtat av Dublin men samtidigt bortom bullret på en mindre trafikerad tvärgata. Pensionatet har en klassisk georgiansk arkitekturstil och inuti är nyckelorden pampiga möbler, heltäckningsmatta, skinnsoffor och öppen spis. Ett dubbelrum kostar från cirka 1600 kronor per natt. 

RESTAURANG

Hang Dai Chinese

Dublin är kanske främst förknippat med whiskey, irish coffee och guinness men det finns definitivt restauranger som inte bara serverar pubmat. Coola Hang Dai Chinese är ett bra exempel. Fasaden ser inte mycket ut för världen men när du kliver in möts du av nedsläckt lokal med neonljus som hämtar inspiration från 80-talsklassikern Blade Runner. Maten är modern men med en asiatisk tvist. 

Uno Mas

Vad sägs som lite hederlig tapas på en av Dublins bästa restauranger? Ägarna bakom krogen Uno Mas, som på spanska betyder en till, har under flera års tid rest till spanska Galicien och Madrid för att hämta inspiration till menyn och vinlistan. Menyn ändras löpande men några saker du alltid hittar är bland annat gildas (en typ av pintxo), kroketter med rökt biff, pimentos de padron och pata negra. Det går också att hitta irländska inslag i form av hjortcarpaccio, picklad valnöt och spädgris med irländska äpplen. 

BAR

Vintage Cocktail Club

I livliga Temple Bar hittar du oändligt många pubar och restauranger där de flesta också har någon typ av livemusik. Om du vill börja kvällen med en god cocktail rekomenderar vi Vintage Cocktail Club som ligger lite undangömd. Det är en speakeasy-bar så du måste plinga på för att bli insläppt. Om du kommer in väntar en kronologisk cocktailmeny från 1400-talet och framåt. 

Se & Göra

Guinness Storehouse

Beroende vad du är intresserad av så finns flera sevärda museer i Dublin. En rad konstmuseum för den konstintresserade och Dublin Writers Museum för de som älskar litteratur. Det mest kända i staden är Guinness Storehouse. Guinness är både turistigt och nördigt på samma gång  men det är också ett storslaget museum. Själva byggnaden är gigantisk och här får du ta del av processen för ölbryggningen och historien om Guinness och dess grundare Arthur Guinness. Även om du inte är en ölälskare kommer du att älska Gravity Bar som ligger högst upp i museet. Här har du en 360 graders panoramautsikt över Dublin som du avnjuter tillsammans med en gratis pint.

Publicerad: 2019-10-02