Italien: Bosätt dig i en italiensk by – få betalt i tre år
Getty Images
Tips

Bosätt dig i en italiensk by – få betalt i tre år

Vad sägs som grönskande kullar, italienska pittoreska byar och en närhet till Adriatiska havet? I regionen Molise, sydost om Rom, erbjuds nu nya invånare en månadspeng i tre år om personen väljer att bosätta sig i regionen. 

Text: Elin Fellman 

Lediga rum & priser i Molise

Att flytta till Italien kan vara en dröm för många – men att ta steget att verkligen flytta dit kan vara svårt för en del. Nu finns det en morot i form av en liten och säker ersättning om man söker något nytt i livet.

Alla nya invånare i regionen Molise erbjuds motsvarande 7500 kronor i månaden under tre års tid. Det enda kravet är att du måste lova att starta någon typ av företag och bosätta dig i en by med färre än 2000 invånare. 

Anledningen till att regionen erbjuder människor pengar för att flytta hit beror på att så många invånare har lämnat Molise de senaste åren. Från 2014 har drygt 9000 personer flyttat härifrån.

– Vi vill göra mer än att bara ge folk pengar för att bo här. Vi vill att de ska investera här genom att kanske öppna ett litet bageri, en butik eller en restaurang. På så sätt blir det mer liv i byarna samtidigt som befolkningsmängden ökar, säger Donato Toma, regionsfullmäktige i Molise till The Guardian.

Antagningsprocessen är redan igång så det är fritt fram att söka redan nu. Barnfamiljer och yngre människor är särskilt välkomna.

The Guardian

Travel + Leisure

Publicerad: 2019-09-19