Rom, Italien: 3 heta hotell i Rom vi vill checka in på NU
Hotell

3 heta hotell i Rom vi vill checka in på NU

When in Rome – var ska man övernatta? Alternatven är lika många som mynten i Fontana di Trevi. Här är tre stilsäkra tips som vi gärna vill sova över hos.

Lediga rum & priser i Rom

Suites Farnese Design Hotel

Libertystil och hemtrevligt. I tegelbyggnaden där golven är ritade av Duilio Cambellotti ligger Suites Farnese. Här öppnade Anna Tortora och Maria de Costa sitt mysiga hotell för tre år sedan. Som gäst kan man välja mellan tre dubbelrum, två sviter och en juniorsvit med balkong ut mot innergården. Rummen är rymliga med vackra väggdekorationer från designbyrån Wall & Deco. –Vi lägger stor vikt på vår frukost, vi har ett professionellt kök och använder bara lokala produkter, säger Maria. Närmsta tunnelbanestation Lepanto ligger tvåhundra meter bort och det tar fem minuter att gå till Piazza del Popolo. –Ibland känner sig våra gäster så hemma att de äter frukost i sin pyjamas. Dubbelrum från cirka 1 500 kronor per natt.

Via Alessandro Farnese, 8

Lediga rum & priser

G-Rough

G-Rough ligger på det lilla torget Piazza di Pasquino, precis intill Roms Pantheon. Här i en gammal 1600-tals byggnad ligger detta tjusiga boutiquehotell som kommer få världens hipsters att flocka sig. Hotellet erbjuder tio sviter, alla med sin egen touch gällande design och inredning. Hotellets utseende kombineras snyggt av den välbevarade gamla byggnaden med vackra inslag av italiensk design från förra seklets mitt. Roms centrerade stadskärna gör det enkelt att vandra runt i timmar och se alla stadens sevärdheter. Dubbelrum från cirka 3 300 kronor natten.

Piazza di Pasquino, 69

Lediga rum & priser

 

Casa Fabbrini Boutique B&B

Det finns endast fyra rum så boka i tid. Mitt i centrum ligger Casa Fabbrini som med ens känns som ett hem. Rummen är inredda i toskansk stil med bjälkar i taket, fluffiga kuddar och breda sängar från 1700-talet. Det övre planet på fjärde våningen har gjorts om till ett stort vardagsrum och kök som står till gästernas förfogande dag som natt. Gränden där Casa Fabbrini ligger är avstängd för trafik och man måste gå 100 meter till fots. Trots att vi befinner oss i mitt i centrum är det nog inte många romare som vet var den lilla gränden Vicolo delle Orsoline faktiskt ligger. En liten juvel i stora Rom. Dubbelrum från cirka 1 500 kronor per natt.

Vicolo delle Orsoline, 13

Lediga rum & priser

 

Lediga rum & priser i Rom

 

Vår stora reseguide till Rom hittar du HÄR

 

Publicerad: 2019-01-14