Rom, Italien: 5 tips för en lyckad weekend i Rom
Getty Images
Tips

5 tips för en lyckad weekend i Rom

I Rom finns mycket att se för den som är intresserad av mode, arkitektur, historia eller konst. Det finns också otroligt mycket att upptäcka inom mat & dyck. Ja, något för de flesta helt enkelt. Här är fem av RES favoriter i den italienska huvudstaden just nu. 

Text: Elin Fellman 

Lediga rum & priser i Rom

Shopping

Via Cola di Reinzo

Italienskt mode är inte känt för att vara billig och i Rom går det främst att fynda lyxvaror. Tänk dig att köpa en väska av ditt favoritmärke för 2000 kronor istället för det dubbla hemma i Sverige. På shoppinggatan Via Cola di Reinzo i närheten av Vatikanstaten hittar du flera sånna butiker, bland annat Capri-grundade Liu Jo, Falconieri och Twinset by Simona Barberi. 

Mat & dryck

Il gelato di San Crispino

Att utse Roms bästa gelato är svårt då det nästan finns lika många glassbarer som gatuhörn. Klassiska Il gelato di San Crispino finns på flera ställen i staden och här gör man glassen från grunden, bland annat baserad på honung. Här finns alla smaker du kan tänka dig. Vinglass och chokladrom sticker ut. 

ilgelatodisancrispino.it

Via della Panetteria 42

Da Baffetto

Åker man till Rom är det lite av ett måste att besöka en tvättäkta italiensk pizzeria. Da Baffetto är en av Roms bästa pizzerior och utöver den fantastiska pizzan är det en mysig och familjär stämning i lokalen där man har huserat i över 50 år. Pizzan är precis så som den ska vara i Rom; tunn, frasig och smakrik. 

www.pizzeriabaffetto.it/

Via del Governo Vecchio 114

Enoteca Ferraras vinbar

Enoteca Ferrara är en klassisk italiensk trattoria i den lite högre prisklassen. Här finns också en fantastisk vinkällare och vinbar där man kan njuta av ett glas både innan och efter maten. Ofta gratis små tilltugg till vinet. 

Piazza Trilussa 41

enotecaferrara.com/

Se & göra

Maxxi

Tröttnar du på att trängas bland turisterna vid Colosseum och Spanska trappan kan du istället besöka Maxxi för lite mer moderna influenser. Här finns både samtida konst och arkitektur. Den svävande trappan in till museet är ett konstverk bara i sig. 

www.maxxi.art/

Via Guido Reni, 4A

Läs den stora reseguiden till Rom HÄR.

Publicerad: 2019-12-10