Vad gör en ny restaurang framgångsrik? Sensationell interiör? Intensivthäftig meny? Fokuserad och kompetent personal?
Med stämningenförutbestämd av namnet, lyckas Dazzle, Ginzas senaste glamorösauppkomling, kapa åt sig full pott på alla plan (bokstavligen).Stället är inhyst i Mikimotos leopardmönstrade showcase, och man landarpå åttonde våningen mitt i köksruschen varifrån färden går vidare tillen drömliknande balsal med Barbapappainspirerade väggnischer.
Stilen är trettiotalsbrasserie någonstans i Europa, men när de med global-lokala råvaror tillagade anrättningarna kommer vinande, transporteras man abrupt tillbaka in i det tjugoförsta århundradet: amerikanska västkustoston i koreansk miso, grillad Stillahavsål i fransk fänkålssoppa, eryngiisvamp över platinum pork eller jus d’agneau-smaksatt NZ-lamm. Gänget bakom Global Dining, som dukat upp Tokyos största restaurangdunderhittar det senaste decenniet, kan sitt framgångsrecept utantill och har fört samman världens smaksensationer under ett och samma tak.
Dazzle
Adress: 8/9F Mikimoto Ginza 2, 2-4-12 Ginza, Chuo-ku, Tokyo
Tel. +81-3-515 909 91
www.huge.co.jp/DAZZLE