Lauterbach​s favoriter från Framgångsresan
Veckans resenär

Lauterbach​s favoriter från Framgångsresan

Fotografen Malin Lauterbach​ är en världsvan resenär som i sitt senaste projekt "Framgångsresan" reste till sju platser i världen för att hitta framgångshistorier i ett allt mer negativt nyhetsflöde. Här är några av hennes favoriter från resan. 

Namn: Malin Lauterbach​
Aktuell med: Boken Framgångsresan
Familj: Son, pojkvän, mamma, syster och vovve.
Ålder: 47
Bor: Limhamn

Senaste resa? Tel Aviv.

Favorithotell? Hotel Metropole i Hanoi.

Favoritdestination? Den här är svår. Kanske mest aktuellt för mig just nu är Georgien. Vackert, spännande och mångsidigt.

Bästa weekendstaden? Tel Aviv.

Vilken pryl tar du alltid med dig på resan? Kameran förstås.

Vad har du för drömresmål? Sedan jag var liten har jag drömt om att rida genom Afghanistan. Men det verkar kört så jag får fortsätta drömma.

Tåg eller flyg? Tåg om det inte är för långt.

Vad är det bästa med att resa? Utöver det uppenbara, nya intryck, möten osv så är det för mig att vara närvarande i det jag upplever till skillnad från när jag är hemma och ska fixa tusen saker samtidigt. En f.d. kollega och jag myntade begreppet arbetssemester när vi var på jobbresor. Trots hysteriskt långa arbetsdagar så slapp vi ju all logistik på hemmaplan. Det gör något med sinnet oavsett om man är på jobb eller semester.

Hit åker jag aldrig igen: Tycker om Estland, men det kommer nog dröja innan jag åker till hamnstaden Paldiski igen. Synnerligen deppigt ställe.

Bästa matupplevelsen: Sashimi på en liten bakgata i Tokyo förra året

Detta vet vi inte om dig: Att jag är höjdrädd men har hängflygcert

Nästa resa går till: Är just nu på väg till Wien och Bratislava. 

Publicerad: 2019-11-08