Lettland: 5 tips för en lyckad weekend i Riga
Getty images
Tips

5 tips för en lyckad weekend i Riga

Riga är ett perfekt weekendresmål nära Sverige dit du kan välja att ta färjan. Prisläget är förmånligt för oss svenskar och här kan du komma undan billigt med restaurangbesök och några nätters vistelse på fina hotell. Här kommer fem tips i den lettiska huvudstaden. 

Text: Elin Fellman 

HOTELL

Rixwell Terrace Design Hotel 

Det fyrstjärniga designhotellet Rixwell ligger i hjärtat av Art Nouveau, det tysta ambassadområdet i Riga med en tio minuters promenad till gamla stan. De 116 rummen är inredda i en Art deco-design och några rum har även en egen jacuzzi. Ett dubbelrum bokar du från cirka 900 kronor natten. 

Lediga rum & priser

Minsterejas 8/10

BARER OCH NATTLIV

Black magic bar 

Riga är en bartät stad och många av dem återfinns i gamla stan. På Black magic bar finns en imponerande cocktailmeny i en spännande miljö. Inredningen är mörk och mystisk och personalen bär sekelskiftskläder. För chokladälskaren finns ett stort utbud av egengjord choklad och praliner. 

Kalku 10

RESTAURANG 

Gutenbergs Rooftop Restaurant

På Gutenbergs restaurang kan du avnjuta en god måltid med stans bästa utsikt över Rigas gamla stad. Restaurangen ligger på femte våningen i boutiqehotellet med samma namn och har varit öppen i över 15 år. På vintern krymper restaurangplatserna från 90 till 40 för att ge plats till en stor öppen spis. Det är enkel men klassisk meny med vegetariska alternativ. 

Doma laukums 1 SHOPPING

Humana vintage 

Second hand-kedjan Humana, som bland annat finns i Stockholm och Berlin, är den bästa i Riga för billiga fynd och originella kläder. Till skillnad från andra second hand-butiker väljer Humana ut kläder som de vill sälja i butiken vilket gör att du slipper leta bland 50 stycken likadana tröjor. 

Ģertrūdes iela 16

KAFÈ

MiiT Coffee

Det hippa kaféet MiiT ligger i centrala Riga utanför gamla stan. Inredningen är minimalistisk med mycket bart trä. Här serveras utsökt kaffe och nyttig mat med fokus på det vegetariska. På helgerna serveras pannkaksbrunch mellan 11 och 16. 

Lacplesa street 10

Du hittar vår stora reseguide till Riga här.

Publicerad: 2019-05-06