Lettland: 5 tips för en lyckad weekend i Riga
Tips

5 tips för en lyckad weekend i Riga

Promenadvänliga Riga är fullt av vacker arkitektur, mysiga parker och trendiga barer och kaféer. På vintern finns det även gott om mysiga julmarknader och hål i väggen som du kan värma dig i och ta en glögg eller varm choklad. Här är RES favoriter i staden just nu.

Text: Elin Fellman 

Lediga rum & priser i Riga

Se & Göra

Miera Iela

Rigas hipsterområde eller Södermalm. Miera Iela är mycket mindre än många andra hipsterområden i andra städer och består egentligen bara av en gata som ligger i norra Riga, tre kilomter från Rigas gamla stad. Det är dock väldigt mysigt att strosa runt här bland butikerna, kaféerna och barerna. Missa inte Laimas chocklad-museum som är vad det låter som samt Mr. Page som är en välsorterad och spännande bokaffär. 

Mat & dryck 

Alkimikis

Ett hippt ställe som både fungerar som ett microbryggeri och en bar. Här finns spännande smakkombinationer och även konstiga smakkombinationer, bland annat porter med smak av chili och choklad. Hela lokalens väggar pryds av posters och illustrationer av nuvarande och tidigare ölsorter. Alkimikis mest kända ölsort är kanske Sweet Tramp, inspirerad av USA:s president Donald Trump. 

Lāčplēša iela 12, Centra rajons

Restaurant 3

På Restaurant 3 serveras läckra, innovativa och närproducerade rätter som känns helt rätt i tiden. Restaurant 3 fick titeln "Lettland bästa restaurang" samma år som man slog upp dörrarna 2015 och restaurangen finns också med White Guide Nordic. Hit går man för att smaka på lettisk mat med säsongsbetonade produkter, naturligt odlade varor och färska ingredienser från skog och mark. Den vegetariska 9-rättersmenyn rekomenderas starkt. 

Kalēju iela 3, Centra rajons

restaurant3.lv/

Kafka kafija

Fly från trånga och folktäta gamla stan och njut av en kaffe eller en varm choklad på Kafka kafija som är ett kafé som ligger mitt i en bokaffär. Allt som säljs är tillverkat på kaféet, bland annat smarriga smoothies, bakverk och smörgåsar. 

Vaļņu iela 26, Centra rajons, Rīga

Hotell

Le Chevalier Relais

Lediga rum & priser

Ett underbart, 4-stjärnigt och prisvärt boutiqehotell i hjärtat av Rigas gamla stad. Rummen är eleganta och intill lobbyn finns Rigas coolaste spegelvägg. Har man inte möjlighet att bo här kan man komma hit och äta hotellfrukost med en fantastisk utsikt över Riga. Här serveras bland annat bananpannkakor, färsk frukt, omeletter, ostar, yoghurt, gröt, hemgjord marmelad och franska bakverk. Dubbelrum från 500 kronor per natt. 

Kaļķu iela 20

lechevalier.lv/

Läs den stora reseguiden till Riga HÄR.

Publicerad: 2019-12-05