Lettland: Tre tips för en lyckad weekend i Riga
Tips

Tre tips för en lyckad weekend i Riga

Unna dig en dag på ett spa för att sedan njuta av en riktigt god måltid på en av stadens trendigaste restauranger – avsluta kvällen på ett hotell som inte kan gå fel. Här är tre tips som gör din weekend i Riga.

Text: Sofia Sundström

ESPA Riga

Baltikum är känt för sina spaanläggningar och Espa Riga är faktiskt ensam en anledning värd hela resan. Den här fantastiska lyxvarianten sträcker sig över sex våningsplan centralt beläget i Riga där takplanet erbjuder utomhuspool, ångbastu och behandlingsrum med stadens bästa utsikt. Här kan du lita på att personalen är välutbildad och kommer att extremt väl hand om dig. Unna dig en heldag med flera olika behandlingar, du kommer att resa hem som en ny människa. Stor lyx till liten peng. Missa inte heller deras egna hudvårdsprodukter.  
Baznīcas iela 4A

espariga.com

Ferma

Ferma är en av stadens trendigaste restauranger för tillfället, så se till att boka bord i förväg. Inredningen är en kombination av modern design och art deco och läget i den lugna delen av innerstan vid parken Viesturdārzs skapar en skön oas, särskilt om man har vädret med sig och kan sitta på terrassen. Ferma betyder ”gård” på lettiska och tanken är att restaurangen tar med det naturen och bondgården har att ge in på tallriken.

Valkas iela, Centra rajons

fermarestorans.lv

Hotel & Restaurant Neiburgs

Neiburgs är alltid rätt. Hotellet ligger på en lugn och pittoresk gata i en kulturmärkt jugendbyggnad i hjärtat av Gamla stan. Själva huset har bland annat fått utmärkelsen årets byggnad och bästa inredning. Rummen håller en modern inredningsstil som känns snygg t och intressant i kontrast till den äldre byggnaden. Det finns totalt 55 rum studiolägenheter med pentry, på mellan 23 till 62 kvadratmeter. Den lilla chica restaurangen är populär bland både besökare och locals.

Jauniela 25, Centra rajons

neiburgs.com

Lediga rum & priser

Lediga rum & priser i staden

Du hittar vår stora reseguide till Riga här

Publicerad: 2019-03-27