Amsterdam, Nederländerna: 3 flerfacetterade kaféer i Amsterdam
Tips

3 flerfacetterade kaféer i Amsterdam

Amsterdam är en riktigt cool stad med trendiga gourmetrestauranger, designhotell och en utbredd hipsterkultur – vilket i sin tur innebär ett rikt utbud på kaféer som serverar riktigt bra kaffe. Här är tre kaféer som är lite mer än bara ett kafé.

Text: Sofia Sundström

Cut Throat Barber & Coffee

Sugen på en kopp kaffe?  I behov av lite underhåll för skägget ditt? Eller både och? På Cut Throat Barber & Coffee kan du nämligen få båda. I den gulteglade före detta börslokalen bryggs kaffet på lokalproducerade kaffebönor som är något av en snackis i Amsterdam och likaså deras New Zealand inspirerade brunch som inte går att beskriva med ord, samt mat med inslag från Amerikas dinerscen. Det är syndigt, hippt och helt enkelt ruskigt gott.

Beursplain 5

cutthroatbarber.nl

Bar Botanique

Det före detta gymmet har gått och blivit ett av Amsterdams populäraste kaféer. Lokalen är luftig och trendig, med olika toner av grönt vart du än vänder blicken. Från taket hänger det växter som ofta reflekteras i någon av de många speglarna, och olika material som sammet, mörk ek och marmor ger kaféet ett djup. Här erbjuds hälsosamma acaibowls till frukost eller hamburgare och fries till lunch, för att under kvällen öppna upp kvällsmenyn med enklare pizzor eller en riktigt god svamprisotto. Ta en kaffe vid marmorbaren eller förflytta dig till den mer undangömda loungen.

Eerste van swindenstraat 581

barbotanique.nl

Hartje Oost

En mindre konceptstore som du hittar i Amsterdam East. Den industriella lokalen är läcker med betonggolv, höga vittvättade tegelväggar och med stora fönster som släpper in solljuset. Ett perfekt ställe att ta den där efterlängtade kaffekoppen efter en dag på stan eller ett glas vin tillsammans med en mindre måltid – vi gillar även den väldigt prisvärda Aperol Spritzen. I den tillhörande butiken finns det smycken, kläder och även möbler som ofta är något unika och som ofta kan vara svårt att hitta någon annanstans.

Hartje Oost 23

hartjeoost.nl

Du hittar vår stora reseguide till Amsterdam här.

Publicerad: 2019-05-03