Amsterdam, Nederländerna: Amsterdam är drömmen för millennials
Amsterdam får högt betyg för bland annat öppenhet. Foto: Istock.
Nyhet

Amsterdam är drömmen för millennials

Hotell i Amsterdam

Var trivs millenniegenerationen bäst? 100 städer världen över har rankats utifrån vad de har att erbjudna den kräsna generationen.

Om du är född mellan tidigt 1980-tal och tidigt 2000-tal kan du kalla dig för en ”millennial”. Generationen är känd för sin böjelse för teknologi, sitt entreprenörskap och sin föryngrande effekt på städer. Men dessa personer har också höga krav och stannar inte kvar på en plats som inte lever upp till deras kriterier.

– På Nestpick såg vi hur millennials från hela världen förflyttade sig i ett tydligt mönster till vissa städer. Vi beslöt oss för att försöka förstå de faktorer som gemensamt bidrog till det här fenomenet, säger vd:n Ömer Kücükdere.

Baserat på generationens egenskaper har den brittiska bostadsförmedlaren Nestpick rankat 100 städer för att ta reda på vilken som har den bästa levnadsstandarden för generationen. Städerna har jämförts utifrån 16 olika faktorer såsom boende, tolerans gentemot invandring, jämställdhet och nattliv.

Listan toppas av Amsterdam som får höga poäng för jämställdhet och öppenhet. Staden anses också ha ett bra klimat för att starta upp nya verksamheter och företagandet gynnas av turismen. På andra plats hittar vi Berlin som kammade hem full pott för sitt nattliv, och trean München får bra betyg när det gäller transporter och anställningsmöjligheter.

­­

Topplistan

  1. Amsterdam
  2. Berlin
  3. München
  4. Lissabon
  5. Antwerpen
  6. Barcelona
  7. Lyon
  8. Köln
  9. Paris
  10. Vancouver
Publicerad: 2017-04-19