Nöjesfält som övergavs för 16 år sedan får nytt liv
Nyhet

Nöjesfält som övergavs för 16 år sedan får nytt liv

En rostig radiobil står övergiven på marken. Är det i den kontaminerade zonen runt Tjernobyl? Nej, en nöjespark på Fyn i Danmark som gick i konkurs 2006 och förfallit sedan dess. Men nu ska platsen få nytt liv.

Text: Janne Sundling

Fun Park Fyn vid Aarup på Västfyn bredde ut sig på 27 hektar. Men det gick inte så bra, parken gick i konkurs 20016 och sedan dess har den förfallit. Något som främst lockar de danska motsvarigheterna till svenska Jan Jönmarks Övergivna platser.

Men nu ska parken återupplivas.

Efter att Fun Park Fyn stängdes har flera försökt och misslyckats med att återöppna nöjesparken. Men nu finns ett antal investerare som förklarar att den kan öppna som aktivitetspark 2023, skriver Fyens Stiftstidende.

2008 köptes stället ett par som ville göra om stället till ett H.C. Andersen nöjesfält. Men så kom finanskrisen och av planerna blev det ingenting.

Nu har tre investerare gått in med 950 000 danska kronor (1,3 miljoner SEK) som ska gå till en ny linbaneanläggning runt ett aktivitetstorn. Investerarna avslöjar inte det totala beloppet som har skjutits i projektet. Men enligt Fyens Stiftstidende rör det sig om flera miljoner.

Pripjat i norra Ukraina? Nej, nedlagda Fun Park Fyn vid Aarup på Västfyn i Danmark. FOTO: Troels Dejgaard Hansen/Wikipedia

Den nya aktivitetsparken ska förutom linbanor, rymma en BMX-bana, paddleboards och andra friluftsaktiviteter.

Det  ska bli en plats som återigen präglas av liv, säger parkinvesterarna till Fyens Stiftstidende.

Men det blir ett nöjesfält som riktar sig till de yngre, barn och unga från 12 år.

Även om Fun Park Fyn lades ned i konkursen har den inte saknat besökare. Många har brutit sig in för att se sig om på den övergivna platsen, allra helst i skymning eller nattetid. Med scener som hämtade ur en amerikansk thriller där övergivna nöjesfält alltid lockat regissörer.

Publicerad: 2022-06-21