Norge: Spana in Norges nya designhotell
Ydalir Hotel
Hotell

Spana in Norges nya designhotell

En kompositör, Svalbard och Stavangers universitet har alla något gemensamt med de nyöppnade hotellen i Norge.

Text: Malin Nilsson


Opus XVI

I den gamla byggnaden Bergens Kreditbank har det lyxiga hotellet Opus XVI öppnat. Hotellet är uppkallat efter Edvard Griegs ikoniska pianokonsert i A minor, en av de största norska kompositörerna någonsin. Hotellet, med 65 rum inredda i en klassisk och modern stil, drivs av släktingar till kompositören. Hotellet är utrustat med ett bibliotek och en utställning om Edvard Grieg.
Vågsallmenningen 16, Bergen

Lediga rum & priser
 

Funken Lodge

Funken Lodge är beläget I Longyearbyen på Svalbard med utsikt över glaciärerna Larsbreen och Longyearbreen. Hotellet öppnade ursprungligen 1947 med ett annat namn, och har fungerat i många år som logi för tjänstemän i gruvbolaget Store Norske. Hotellet har totalrenoverats och erbjuder modern komfort och elegans. I biblioteket finns ett stort utbud av polarlitteratur och i restaurangen kan du äta mat av världsklass. I vinkällaren finns över 300 olika typer av vin samt över 70 sorter av champagne.
Vei 2124, Svalbard

Lediga rum & priserYadalir

Stavangers universitet öppnade i mars sitt eget hotell, och är även landets första campushotell. Yadalir är öppet för alla, men fokuserar på den akademiska scenen i staden. Här kan gästerna på universitet bo och träffas samtidigt som det är en arena för forskning och vetenskap. I rummen som är ljusa och luftiga, finns fönster från golv till tak med en vacker utsikt över Stavanger.
Telegrafdirektør
Heftyes vei 99, Stavanger
 

Publicerad: 2018-05-07