Nu kommer Click & Boat - ett Airbnb för båtar - till Sverige

Nu kommer Click & Boat - ett Airbnb för båtar - till Sverige

Click&Boat grundades 2013 av de franska entreprenörerna Jeremy Bismuth och Eduoard Gorioux, och är idag Europas största plattform för båtuthyrning online enligt ett pressmeddelande. Företaget har precis lanserat sin svenska hemsida, och är nu beredda att satsa fullt ut på den svenska marknaden. 

Eduoard Gorioux ser i ett pressmeddelande fram emot ankomsten på den svenska marknaden, och har höga förväntningar på marknaden: “Sverige har en lång seglingstradition och en stor del av befolkningen är intresserade av båtliv. Vi ser därför ankomsten på den svenska marknaden som ett naturligt nästa steg och är övertygade om att folk kommer att vara intresserade av testa på de möjligheter som vår tjänst erbjuder.”

Det har sedan ett tag tillbaka varit möjligt att hyra båtar via Click&Boat i Sverige då plattformen i nuläget har omkring 250 båtar tillgängliga för uthyrning i landet, vilka till största delen är belägna i storstadsregionerna Stockholm och Göteborg. Men då Click&Boat nu satsar helt på den svenska marknaden hoppas de på att få fler medlemmar runt omkring i landet och bredda sitt geografiska område.  

Hur fungerar tjänsten? 

Idén är enkel, men uppskattat i stora delar av Europa där Click&Boat redan är etablerat. Som båtägare registrerar man sin båt på hemsidan och anger de datum som den ska vara tillgänglig för uthyrning. Båtägaren bestämmer priset för uthyrningen själv och Click&Boat tar betalt för tjänsten via en kommission på 15 procent, som dras ifrån transaktionen mellan ägare och hyrestagare då båten hyrs ut. Priset, typen av båt och storleken kan variera brett på plattformen, men all nödvändig information för uthyrningen finns tillgänglig på båtens annons. För båtägare innebär plattformen ett smidigt sätt att hyra ut båten under de datum de inte använder den, för att täcka utgifter för båten som för underhåll och platsavgift. Medans plattformen öppnar upp för alternativet att bläddra bland tusentals olika båtar för uthyrning för hyrestagare. Under den rådande sanitetskrisen är båtsemester också ett jämförelsevis isolerat sätt att resa på, då man under en stor del av tiden är ute på havet med en begränsad grupp av människor.  

Eftersom säsongen lider mot sitt slut i Sverige, kan det var mer passande att hyra en båt vid varmare breddgrader, där segelsäsongen fortfarande är igång. Click&Boat är Europas största plattform för båtuthyrning finns det 35 000 båtar kring medelhavet i Länder såsom Italien, Kroatien och Grekland.

Publicerad: 2020-10-16