Krakow, Polen: 5 tips för en lyckad weekend i Krakow
ORZO
Tips

5 tips för en lyckad weekend i Krakow

Krakow är den ultimata weekendstaden. Den är både promenadvänlig, vacker och charmig. Här kan du äta gott och bo lyxigt för en förhållandevis rimlig peng. Här är fem tips som vi gillar i Krakow just nu. 

Lediga rum & priser i Krakow

Text: Elin Fellman 

HOTELL

Orlowska Townhouse

Lediga rum & priser

Orlowska Townhouse i gamla stan ligger i en 1600-talsbyggnad och rummen är även dem inredda med antika möbler. Här bor man som en hertig eller hertiginna i något av de individuellt inredda rummen. Vissa går i Biedermeierstil, andra i 1930-talets Art Deco-design. Det 4-stjärniga hotellet har även en mysig restaurang i källaren som serverar fransk- och ryskinspirerad mat. Ett dubbelrum kostar från cirka 1000 kronor per natt. 

ul Slawkowska 26

erorlowskatownhouse.com

ÄTA & DRICKA

Polskie Smaki

Restaurangen Polskie Smaki är som namnet avslöjar specialiserad på polsk husmanskost. Restaurangen är enkel och lutar mer åt kafeteriahållet, vilket är typiskt polskt. Här serveras både frukost, brunch, middag och drinkar. 

Św. Tomasza 5

ORZO

OZRO är ett hipstertillhåll dit lokalbefolkningen går för att dricka drinkar och käka gott. Inredningen är industriell och det är väldigt högt i tak, likt en lagerlokal. Här käkar man mat från alla världens hörn, bland annat poke bowls, hamburgare, pizza, spaghetti och pho. Också väldigt veganvänligt. 

Lipowa 4A

orzo.pl/

SHOPPING

Krakówska Manufaktura Czekolady

För chokladfantasten. Mitt i Krakow finns en chokladfabrik där man både kan smaka, shoppa och se hur tillverkningen av choklad går till. Det finns också ett mysigt fik här om man vill testa på några fler chokladbakelser. 

Brzozowa 8

Forum Mody

Är du sugen på att köpa eller titta på polsk design bör du besöka Forum Mody. Här finns allt ifrån gamla antikviteter, hantverk och moderna skapelser till konst, kläder och smycken. Forum Mody ligger intill Kazimierz, de judiska kvarteren i Krakow. 

forumdesignu.pl

Läs den stora reseguiden till Krakow HÄR.

Publicerad: 2019-11-29